Recepti

Domači Bounty

Ustvarjalno-leto-krog

Hitro pripravljene presne kokosove rezine, ki so po okusu neverjetno podobne originalnim Bounty-jem, a so hkrati primerne tudi za osebe z alergijami na mleko, jajca ali oreške, pa še manj sladkorja vsebujejo. Zelo okusne, tudi mala bučka jih naravnost obožuje in pravi, da so to njene “tortice s kokosom”. 😉

bounty.head2

Za 5 srednje velikih rezin potrebujete:

Polnilo:

  • 90 g kokosove moke
  • 40 ml kokosovega olja
  • 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
  • 1 jedilna žlica medu
  • 2 jedilni žlici vode

Čokoladni obliv:

  • 60 ml kokosovega olja ali kakavovega masla
  • 5 čajnih žličk 100% kakava v prahu
  • 1-2 jedilni žlici medu ali javorjevega sirupa

Postopek:

Polnilo: Vse sestavine dodate v večjo posodo in jih z žlico dobro premešate.

bounty1

Na silikosko podlogo ali kos peki papirja oblikujete 5 rezin ter jih s prsti narahlo pritisnete skupaj in ob dno. Rezine postavite za 20-30 minut v zamrzovalnik, da se strdijo.

bounty2

Obliv: Na vodni kopeli stopite kokosovo olje ali kakavovo maslo, dodate kakav v prahu ter sladkate z medom. Rezine vzamete iz zamrzovalnika ter vsako posamezno potopite v mešanico (s kuhalnico ali žličko si pomagate, da jo lažje oblijete z vseh strani).

bounty3

Rezino previdno vzamete iz posode s čokolado (meni gre najlažje s ploščato kuhalnico) in jo postavite na podlogo, da se na rahlo strdi. Vsako rezino oblijete 2x.

bounty4

Ponovno jih postavite v zamrzovalnik za 1 uro, nato pa si domače Bounty-je že lahko privoščite. 🙂 Hranite jih v zaprti posodi v hladilniku-do nekaj dni.

bounty6

bounty6

21 Comments

  1. Kako se mi pa zdajle cedijo sline, … Sandra, ne smem več it brat tvojih objav tako pozno zvečer…sem šla v omaro preverit in evo, vse sestavine imam.. razen kokosovega olja… hehe, aja, saj kokosova mast je isto, to pa imam… Ooo, kako dobre ideje imaš! Predlagam dodatni naslov “Bounty da ali ne – za vedno rešena dilema” 😉 xx

  2. Hehe hvala ti Damjana, posrečena si 😀 Sicer sem pa jaz delala s kokosovim oljem, ki ima tudi vonj po kokosu. Če prav mislim, kakosova mast nima vonja, ampak verjetno bo šlo tudi s kokosovo mastjo. Če boš delala, prosim sporoči, kako bo uspelo! 🙂

    1. Jaz sem pa poskusila naredit s kokosovim maslom (namesto kokosovega olja) in so svetovne 😉 Vonj po kokosu pa vseeno je (verjetno bi bil še dosti bolj intenziven s kokosovim oljem). Noro dober recept! In noro okusne čokoladice. Nikoli več jih ne kupim v trgovini.

      1. Aleksandra hvala! 🙂 Ob naslednji priliki bom poskusila tudi z maslom. Včasih je fino imeti alternativo, ker vsega ni vedno doma. Hvala za sporočilo! 🙂

  3. Ups, na to sem pa čisto pozabila, Sandra – seveda, domači Bounty mora imeti tudi vonj po kokosu (kokosova mast ga nima prav nič). Nap, bom počakala, da jutri zjutraj odpro trgovino.

  4. Končno sem si vzela čas zanje! (Sandra, dolgujem ti fotografijo.) Njams. Odlični so, preverjeno! Tudi če ne moreš počakat, da bi dokončani počivali v zamrzovalniku celo uro (3 minutke sem zdržala. Zatem so šli na pladenj.) Eden je pa izginil že med potapljanjem v čokolado. Poskusno. Drugi na poti do zamrzovalnika. Zdaj še zadnji primerki v hladilniku čakajo, da se otrok zbudi. No, najmanj eden mora dočakati bujenje. Obljubila sem mu sladico po kosilu 🙂

  5. Super Damjana, sem zelo vesela, da so ti všeč in upam, da so bili tudi tvojemu malčku:) Pri nas pa tudi redko zdržijo eno uro, preden jih začnemo jest, ker me mala žabica vsaki dve minutki vpraša “a so žeee?” in hodi stalno gledat v zamrzovalnik. 😉 Hvala, da si sporočila! 🙂

  6. Živjo, Sandra resnično lep in koristen blog ustvarjaš, sem se kar nekaj časa zadržala pri tebi 🙂 Ampak tele sladice so me pa navdušile. Ne bo dolgo, ko se bodo znašle na jedilniku.
    Hvala za recept, želim ti polno barvitih idej še naprej, pridem zagotovo še do tebe 🙂

    1. Nena, nisem še delala, ampak sem prepričana, da ne bi bilo problema! Krasna ideja! Iz nadeva oblikujte kroglice in vanje zapičite palčke, nato vse skupaj postavite v zamrzovalnik, na koncu pa jih še oblijete s prelivom. 😀

  7. Meni pa je žal vse razpadalo tako, da jih nisem mogla normalno skupaj stisnit. Ali je moka drobno mleta ali tista v koščkih? 🙁

    1. Nataša, moka ni zelo na drobno mleta, tista običajna v “kosmičkih”. Poskusi dodati malo več kokosovega olja, morda je moka malo bolj grobo mleta in se zato težje prime skupaj.:)

  8. Zivjo!

    V poplavi receptov za domac baunty ne vem katerega najprej sprobat. Je kdo ze delal po receptu s kondenziranim mlekom? Hvala

  9. Preizkusila sem ta recept in je dober. Dala sem vec medu, ker ne uporabljamo javorjevega sirupa.
    Da pa so čokoladice lepsih oblik, sem vzela okrogle modelcke za piskote in noter z zlicko nabasala maso. Zgleda veliko lepse kot s prsti oblikovane ploscice, saj so vse enake.

Dodaj odgovor za Damjana Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button