Fingerprint Fabulous: Ustvarjanje s prstnimi odtisi

V zadnjem času nam veliko veselje ob ustvarjanju predstavlja knjižica Finger Print Fabulous, zato sem se odločila, da vam jo malce bolje predstavim. Gre za luštno knjižico oziroma bolj nekakšen zvezek z različnimi predlogi in idejami, kako lahko s pomočjo preprostih prstnih odtisov in nekaj dodatnih pripomočkov kreiramo različne motive živali, oblačila in druge ljubke oblike.

fingerprint_fab_naslovna3

Knjiga v angleščini, vendar je samega besedila zelo malo, oziroma je knjiga zasnovana na slikovni predstavi, zato branje navodil praktično ni potrebno.

Všeč so mi izdelki, ki spodbujajo ustvarjalnost, domišljijo in omogočajo, da otrok z malo vzpodbude začne razvijati svoje ideje, zamisli in tako ob delu z njimi razmišlja čim bolj kreativno.

fingerprint_fab1

Knjižici so priključene 3 blazinice za izdelavo prstnih odtisov v rožnati, vijolični in zeleni barvi. Poleg tega komplet vsebuje tudi večje bleščice, črn flomaster in majhno plastenko rožnatega lepila z bleščicami.

fingerprint_fab2

Cel komplet je precej ‘punčkast’, vendar sem med pregledovanjem izdelkov opazila, da imajo tudi podobno knjigico v modro-zelenih tonih z naslovom ‘The Most Amazing Thumb Doodles in the History of the Civilised World‘, ki je morda tako bolj zanimiva tudi fantkom.

fingerprint_fab3

Hčerki sem na hitro razložila idejo in način, kako lahko izdela odtise prstkov in jih nato z uporabo flomastra, lepila in bleščic dopolni v motiv. V knjigi so podani predlogi in enostavni postopki za izdelavo ‘sladoleda, tortic, kužka’ in mnogih drugih motivov, odprta pa je prosta pot domišljiji in lastni interpretaciji.

fingerprint_fab4

Moja 4-letna umetnica se je nato ustvarjanja lotila na svoj način (v poglavju o cvetlicah, je namesto cvetov, s prstnimi odtisi na primer okrasila cvetlični lonček itd.) 😉 Otroci lahko svojo domišljijo spustijo na plano. Obarvane prstke pa lahko (tako kot midve) brišete kar v kos vlažne kuhinjske brisačke.

fingerprint_fab5

Razpon uporabe (kar se tiče starosti) se mi zdi zelo širok, mislim pa, da je komplet najbolj primeren predvsem za otroke od približno 4-10 let.

Knjižico sem našla na Amazonu, kjer tudi sicer pogosto naročam različne izdelke. Po pregledu samih pozitivnih ocen na spletni strani, sem se odločila, da jo naročim in tako smo jo četrti dan od naročila že prejeli.

Za knjižico boste odšteli £8.99, kar je približno 11,75 € (+ poštnina). Poštnina je sicer višja, ampak je vse skupaj vseeno ceneje, kot če bi knjigo naročila pri nas.

Cena se mi za tak izdelek zdi ustrezna. Še posebej zato, ker je komplet uporaben tudi potem, ko že izpolnite vse prazne prostorčke v knjigi in ustvarjanje nadaljujete kar na običajne liste papirja.

fingerprint_fab6

Na kratko o izdelku (plusi in minusi):

PLUSI:

+izdelek vzpodbuja kreativnost in domišljijo

+kljub temu, da je priložena plastenka z lepilom majhna, je iz nje težko iztisniti preveč lepila naenkrat (kar se moji hčerki sicer zelo pogosto vedno dogaja s podobnimi lepili 😉 )

+ lepe ilustracije z enostavnimi postopki in predlogi za ustvarjanje

+ ugodna cena

MINUSI:

– v sami knjigi ni zelo veliko praznega prostora za ustvarjanje (kar sicer ne predstavlja resnih ovir, saj lahko ustvarjanje prenesete na druge liste papirja ter tako knjigo in ideje še vedno uporabljate)

fingerprint_fab7

Knjiga nam je zelo všeč in jo zelo pogosto uporabljamo. Priporočam jo vsem, ki iščete različne načine in ideje za malce drugačno kreativno eksperimentiranje in ustvarjanje s svojimi navihančki. 😉

p.s. Preverila sem obe opciji (naročilo z angleškega in nemškega) Amazona in se cenovno precej bolje izplača naročilo preko angleške strani. Več o knjigi in ostale ocene (v angleščini), si lahko pogledate tukaj.

* Dodano 4.3.2016; Po nasvetu bralke, lahko knjigo zelo cenovno ugodno naročite tudi na spletni stran Book Depository-> http://www.bookdepository.com/Finger-Print-Fabulous-The-Editors-of-Klutz/9781591747482

fingerprint_fab8

fingerprint_fab9

Share Button

Podobni Prispevki

Comments

 1. Petra says

  Zdravo

  Najlepša hvala za predstavitev knjige, zdi se mi zelo super in sem jo že naročila preko amazon.uk in če vzameš dve knjigi, plačaš eno skupaj z poštnino…tako da me je stalo 16,00 eur za dve knjigi.

  LP Petra

  • natasa says

   škoda, da ste že naročili. sama sem nespretna s tem naročanjem in iščem nekoga, s kom bi to lahko naročila. no, morda se kdo najde

  • s@ndra says

   Petra, hvala za informacijo! 16 € je pa potem sploh ugodna cena za dve knjigi. Me veseli, da vam predstavitev pride prav, upam da bo tudi vam knjigica v veselje. :)

 2. Teja says

  Hvala za prispevek, tudi sama večkrat iščem kake take ideje za svoja fanta (in na vaši strani vedno najdem kaj uporabnega :-)).

  Naročeno, in sicer v fantovski različici. Sem pa našla cenejšo varianto na spletni strani Book Depository, kjer tudi sicer večkrat naročim kakšno knjigo (predvsem za moža), in sem zelo zadovoljna – ugodno, hitra dostava, brez poštnine. Še povezavi do obeh knjižic:
  http://www.bookdepository.com/Finger-Print-Fabulous-The-Editors-of-Klutz/9781591747482?ref=grid-view
  http://www.bookdepository.com/Most-Amazing-Thumb-Doodles-History-Civilised-World/9781591745907

  Vse dobro,
  Teja

  • s@ndra says

   Hvala! Vesela sem ,da tu najdete uporabne ideja za vaša fanta. :)

   Na Book Depository pa še nisem nič naročala, ampak vidim, da so knjige res precej ugodne.

   Do zdaj sem vedno naročala z Amazona, ponavadi vzamem še kakšen ‘ne-knjižni’ izdelek zraven (ob tej knjigi sem naročila še Vodene barve v stiku- Klasične in Metallic, tudi oboje zelo dobre). Mi bo pa vaša informacija prišla zelo prav, tudi jaz občasno naročim samo kakšno knjigo naenkrat.

   Sicer Petra zgoraj pravi, da je za dve knjigi plačala na angleškem Amazonu samo 16 €. Verjetno je precejšnja razlika tudi v količini. Obe strani sta zelo ugodni, izgleda pa je potem odvisno od posameznega izdelka in količine itd.

   Hvala za predlog in povezave, Teja! :)

 3. Renata says

  Pozdravljeni!

  Če bo katera naročala knjigico se priporočam , tudi jaz mam težave pri naročanju. Bi nam pa zeeeelooo prav prišla , ker bi naša pupa uživala ko bi “packala” z barvami…. :-)

  Lp

  • s@ndra says

   Pozdravljena Renata! Morda se še kdo oglasi, ki bi naročil skupaj z vami in nataso (komentar zgoraj), če ne, pa mi lahko pišete na email: sandra(afna)navihancki.si in vam lahko jaz poskusim kako pomagat pri naročilu.:)

  • s@ndra says

   Krasno Petra in hvala! Sigurno bo ta nasvet prišel prav še komu. Sem opazila ta napis, pa sem avtomatsko sklepala, da je akcija samo za Pobarvanke, ampak sem pogledala na ta seznam in so te knjigice prav tako navedene, da sodijo v akcijo. Hvala še enkrat! Akcija (2 knjigi za 8 funtov) pa traja do 12. marca, za vse, ki vas zanima.

 4. Damjana says

  Sandra,

  tale tvoja objava (in komentarji!) je tudi uporabna lekcija o nakupovanju prek spleta. Book Depository sicer uporabljam, ampak pri vseh nakupih za otroke in zase še nikoli nisem šla preverjat cene na UK Amazonu, si nisem mislila, da bi bilo s poštnino vred ceneje. Če še kaj koristnega najdeš, bomo mame mulčkov in mulčic vesele še kakšne takšne objave! Povezavo na knjižico si bom pa shranila na seznam za nakup :)

 5. s@ndra says

  Damjana, hvala! Z veseljem, bom malo bolj pogosto predstavila kakšen tak izdelek, ki se mi zdi res super. Če vam pride prav informacija, sem sploh vesela.:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja