Praznične kapice za rojstni dan

kapice.head4

Nekaj dni pred rojstnim dnem, sva s hčerko listali slikanico o pujsi Pepi, nakar opazi, da imajo v zgodbici povabljenci na glavah praznične kapice. Takoj me vpraša:”Mami a bom tudi jaz lahko imela takšno kapico za rojstni dan, kot jo ima pujsa Pepa?” Seveda sem pritrdila in zato morala kar hitro pričeti z iskanjem idej. :)

Predlogo za izrez sem našla ->TU in jo natisnila na navaden A4 list. V trgovini z ustvarjalnimi materiali sem kupila nekaj listov malo tršega papirja.

rojstn.kapice1

rojstn.kapice2

Kapice sem sestavila, nato pa se je pričel zabavni del-okraševanje! Poiskala sem washi lepilne trakove različnih vzorcev in barv, nekaj cofkov sem našla doma, volnene pa smo naredili sami. Postopek za cofke sem našla tudi TU. (Potrebno je paziti, da povezovalno vrvico res dobro zategnete, da bodo cofki kar najlepše oblike, po potrebi jih malo obstrižete, da so lepo enakomerno okrogli).

rojstn.kapice3

Volnene cofke sem na kapice pritrdila tako, da sem dve daljši vrvici napeljala skozi odprtino na vrhu kapice v notranjost in jo znotraj prilepila s selotejpom, druge pa sem prilepila s tekočim lepilom kar direktno na vrh kapice.

rojstn.kapice4

Na nekatere kapice sem pritrdila tudi po dva satenasta trakova (na vsaki strani sem naredilo luknjico z luknjačem in skoznjo privezala trak), da so se dalj časa same obdržale na glavi.

rojstn.kapice5

Kapice so bile posrečen dodatek na praznovanju. Hčerka je bila vesela, s pomočjo kapic pa smo naredili tudi kar nekaj zabavnih fotografij slavljenke in ostalih. 😉

 

Share Button

Podobni Prispevki

Comments

  1. says

    Uau, to je super! Jst bi imela tistega roza s krogci! (Enkrat za spremembo in oddih od zeleno-modre 😀 Sandra, tole si bom spravila – za naslednje leto. U, ali pa za novoletna rajanja! Za fante dodam par izrezanih avtomobilčkov (ali še boljš: bagrov) in – voila!

  2. says

    Vidve se pa res znata zabavati! 😀 Kapice so zelo lepo okrašene. Všeč mi je, da si dodala tudi cofke. :-)
    Tvoji mali navihanki želim vse najboljše za rojstni dan! 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja