Sadna ovsena kaša s cimetom

Vonj po kuhanih jabolkih in cimetu na hladen zimski večer?!  Božansko:) Vesela sem, da sem našla način priprave ovsenih kosmičev, ki je všeč tudi moji navihanki, saj so ovseni kosmiči bogati s pomembnimi vitamini in minerali ter najbogatejši žitni vir kalcija. Menda naj bi tudi zmanjševali količino toksinov v telesu in s tem posledično zmanjševali tveganje za raka.

Jaz v kašo ne dodam nobenega sladila, ker se nam zdi dovolj sladka. Če pa ste še posebej sladkosnedni, pa lahko sladkor seveda dodate vmes ali pa na koncu sladkate z javorjevim sirupom.

Priprava vam bo vzela zelo malo časa- okoli 15 minut:

1 skodelico mleka in 1 skodelico vode zlijte v manjši lonec ter ju na štedilniku malo segrejte. 1/2 skodelice napolnite z ovsenimi kosmiči (priporočam drobno verzijo).

kasa.Collage

Stresite jih v lonec, malo premešajte. Jabolko narežite na poljubno velike koščke in jih dodajte v lonec.

kasa2.CollageVmešajte še 1/2 čajne žličke cimeta. Ko so koščki jabolk zmehčajo, ugasnite štedilnik in (tik preden lonec odstavite) v kašo dodajte na koščke narezano banano ter premešajte.

kasa3.Collage

Dober tek!

kasa7cs

 

Share Button

Podobni Prispevki

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja