Tempera Barve v Stiku

Eden izmed zelo zanimivih izdelkov, ki sva jih s hčerko preizkusili v zadnjem času in nam je zelo všeč, so tudi zabavne barve v stiku Playcolor Solid Poster Paint Stick. Lahko bi jih (kljub temu, da niso topne v vodi) po naše poimenovala kar ‘Tempera Barve v Stiku’.

Gre za zanimive barve, ki so me takoj pritegnile, predvsem zato, ker združujejo lastnosti dveh različnih vrst ustvarjalnih materialov in je zato tudi ustvarjanje malce drugačno.

Tempera-Barve-v-Stiku

Naročila sem jih na Amazonu (skupaj s knjižico Fingerprint Fabulous) in sicer v Klasični in Metallic verziji. Barve puščajo zelo intenzivne sledove, videti je res tako, kot bi risali s tempera barvo (nerazredčeno), vendar v tanjših sledovih, ker so barve pač v stiku.

Medtem, ko da klasična različica močan matiran videz, pa vsebuje Metallic verzija barv zelo drobne bleščice, ki se ob svetlobi nežno lesketajo tudi na papirju.

vodenkevstiku_1

Posamezen komplet vsebuje 6 različnih barv v stiku z navojem in pokrovčkom. Za razliko od tempera barv, se ne redčijo z vodo in tako po slikanju tudi ni potrebno čakati, da se posušijo, preden se risbe lahko dotaknemo.

Meni se zdijo te barve v bistvu nekakšna zanimiva kombinacija tempera barv in voščenk. Način držanja barvice med risanjem in dejstvo, da so v vodi netopne, je podobno kot pri voščenkah, medtem ko bi intenzivnost odtenka in gladko mazljivost z lahkoto pripisala tempera barvam.

temperavstiku_7

Tukaj pa lahko barve vidite v čisto pravi akciji, med risanjem pajka, rožice, trave in sončka.  😉

vodenkevstiku_4

Cena kompleta 6-ih Klasičnih barv je angleškem Amazonu £5.52 (približno 7 €), Metallic različica pa £6.49 (približno 8,30 €) + poštnina. Cena se mi zdi zelo ugodna (še posebej za klasično verzijo) tudi z vključeno poštnino, sploh ker se barve ne porabljajo prehitro.

vodenkevstiku_5

Na kratko o izdelku (plusi in minusi):

PLUSI:

+ enostavna uporaba in ustvarjanje brez packanja

+ zelo lepo mazljive, močno intenzivne barve

+ zanimiva kombinacija lastnosti

+ ugodna cena

MINUSI:

– barve v stiku so malce debelejše, kar je super za lažji prijem malih rokic, je pa zato z njimi malce težje risati zelo drobne detajle. V te namene jih lahko na primer kombinirate z običajni barvicami, ipd.

vodenkevstiku_2

Opazila sem, da imajo na voljo tudi komplet 12-ih različnih barv in pa Fluo verzijo, ki pa je še nismo preizkusili.

Tempera barve v stiku so zanimiv izdelek za male umetnike in predstavljajo simpatičen in malce drugačen ustvarjalni material za samostojno ustvarjanje ali pa kot dodatek klasičnim tempera barvam, voščenkam, barvicam in drugim. 😉

vodenkevstiku_6

Share Button

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja