Ustvarjalne ideje

Pisani Makaroni + 8 Zabavnih Idej za igro in ustvarjanje

pisanimakaroni_naslovna

V knjigi Ustvarjalno Leto najdete postopek, kako obarvati riž in ga spremeniti v čudovite mavrične barve (ter ga nato uporabiti za senzorično igro), v tej objavi pa bomo vanje odeli različno oblikovane, majhne in večje makarončke.

To je še eden izmed materialov, ki vam lahko služi za samostojno igro ali le kot dodatek k mnogim ustvarjalnim aktivnostim. Pisane makarone lahko uporabljate za igro zunaj, notri, na mizi in na tleh, torej praktično kjerkoli (le uporabe v kombinaciji z vodo ne priporočam). 😉

OBARVANJE:

V vrečko za živila natresete manjšo količino makaronov in vanjo kanete nekaj kapljic živilskega barvila (začnite raje z manj barvila, saj je sicer lahko hitro preveč) ter vanjo dodate še nekaj kapljic vode, da se bo barvilo lažje enakomerno razporedilo. Vrečko zaprete in dobro pretresete. Makarone nato stresete na pladenj ali krožnik in jih pustite na zraku, da se dobro posušijo.

makaroncki1b

makaroncki_1

Obarvane makarone lahko uporabite za zabavne in poučne aktivnosti:

1.) Z njimi lahko navihančki izvajajo različne preproste aktivnosti, kot so; razporejanje po barvah s pomočjo žličke,

makaroncki3b_1

2.) ali urjenje fine motorike z nizanjem posameznih makaronov na vrvico, špagete ter kosmato žičko.

makaroncki4b_2

makaroncki5b

3.) Iz manjših in bolj okroglih makaronov, lahko sestavite prikupne pisane ogrlice, ki vam bodo lepšale sive deževne dni (možno je, da bi ob stiku z vlago/vodo puščale barvo, zato jih raje uporabljajte le za igro).

makaroncki_2_3

makaroncki_5

4.) Ob uporabi zabavnih predlog za igro s plastelinom, pa jih lahko vključite celo v izdelavo navihanih vesoljčkov! :mrgreen:

navihani-vesoljcki-3-4

5 a.) Zanimivo igro lahko sestavite s pomočjo koščka plastelina ali slanega testa, špagetov oz. drugih primernih palčk ter manjših pisanih makaronov. Iz njih lahko na tak način gradite stople, jih razvrščate po barvah ali le krepite natančnost s spuščanjem po posameznem špagetu.

makaroncki_6_5

5 b.)  Oblikujete lahko tudi zanimive in nenavadne abstraktne strukture. 😉

makaroncki_7

6.) Na mizi, tleh ali drugi ravni podlagi, jih lahko sestavljate v simpatične vzorce.

idejezaigro.makaroni2_6

7.) Z majhnim koščkom plastelina ali slanega testa, pa lahko posamezne makarone na koncih med seboj povežete in gradite različne oblike ter sestavljate zanimive motive.

pisanimakaroni_A_7

idejezaigro.makaroni1

8.) Z dodatkom plastelina in migetajočih oči, pa makarončke uporabite kot sestavni del izbrane živali. Na primer ljubkega dinozavra! 😉

makaroncki_13b_8

Prijetno ustvarjanje!

6 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button