Recepti

Presne kroglice z datlji in kokosom

datljevekroglice.head

Ekspresno hitro pripravljene datljeve kroglice s kokosom, ki niso samo božanske ampak tudi bolj zdrave. Datlji so izjemno hranljivi in predstavljajo bogat vir vlaknin, mineralov, različnih vitaminov in so zelo prijetnega sladkega okusa. Sama sredica kroglic tako ne vsebuje nobenega dodanega sladila, saj ji intenzivno sladek okus dajo prav datlji. Za pripravo potrebujete le nekaj sestavin in hitra, zdrava, okusna ter energetsko polna malica je tu.

Datlje sem prvič preizkusila šele pred kratkim in moram priznati, da nisem vedela kaj zamujam. Odlični so! Prepričana sem, da vam bodo kroglice všeč ne glede na to ali so vam tudi datlji sami po sebi. Kroglice imajo namreč prijeten okus po kokosu, datlji pa jim dodajo tisto pravo sladkobo in mehko teksturo. Prvič sem jih naredila v upanju, da bodo datlji z vsemi svojimi dobrimi lastnostmi na ta način všeč tudi moji hčerki, zdaj pa so postale eden naših najljubših posladkov. Upam, da teknejo tudi vam! 😉

SESTAVINE (za 6 večjih kroglic)

KROGLICE:

  • 16 razkoščičenih datljev
  • 90 g kokosovega masla
  • 40 g kokosove moke

OBLIV (enak kot pri receptu za domači bounty):

  • 60 ml kokosovega olja ali kakavovega masla
  • 5 čajnih žličk 100% kakava v prahu
  • 1-2 jedilni žlici javorjevega sirupa*

*Javorjev sirup ni presen. Za 100% presne kroglice lahko namesto javorjevega, uporabite presni agavin sirup.

POSTOPEK:

Datlje in kokosovo moko v sekljalniku dobro zmeljete, dodate kokosovo maslo in ponovno vse skupaj premešate, dokler ne dobite lepo gnetljivo maso.

datljevekroglice1

Maso oblikujete v kroglice (na peki papirju ali drugi gladki podlagi) in jih postavite v hladilnik, da se malce strdijo.

datljevekroglice2

Kroglice nato oblijete s čokoladnim oblivom (vsako kroglico oblijete vsaj 2x). Hranite jih v hladilniku in porabite v nekaj dneh.

datljevekroglice3

datljevekroglice4

datljevekroglice5

6 Comments

Dodaj odgovor za s@ndra Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button