Ustvarjalne ideje

Barvanje cvetličnih lončkov

barvanjeloncev.head6

Slikanje je otrokom pogosto ena najljubših preprostih ustvarjalnih aktivnosti. Povsem enostavno lahko takšno ustvarjanje naredimo še bolj zabavno in ga osvežimo tako, da vanj občasno vnesemo nov material. Na primer keramični lonček?! Vanj boste kasneje lahko posadili izbrane rastline in tako bo otrokova umetnina krasila dom čez celo leto. Poleg tega so manjši keramični lonci zelo poceni, porisani pa predstavljajo tudi krasno osebno darilo za najdražje.

PRIPOMOČKI:

  • keramični lonec (Jaz sem moje našla v Merkurju, manjši lonec+podstavek= pribl. 1,20 €)
  • akrilne (ali tempera) barve
  • čopič
  • paleta (po potrebi)
  • časopisni papir za zaščito tal

barvanjeloncev1

Lonec lahko znova in znova večkrat prebarvate. Moja hčerka se je nanj spomnila še naslednje dni, ko je bila barva na njen že povsem  suha. Ponudila sem ji, da ga lahko ponovno prebarva. Kljub temu, da je bila barva nanesena že v treh slojih, je bila površina še vedno gladka, zato tudi večdnevno ustvarjanje ne predstavlja ovir, če si to otrok želi. Pustila sem ji, da ustvarja po svoje. Tako je bil lonec pobarvan od zunaj… in znotraj. 😉 (V tem primeru rastlino kasneje vanj vložite skupaj z notranjim loncem, da se plast barve neposredno ne dotika zemlje.)

barvanjeloncev2

barvanjeloncev3

barvanjeloncev4

barvanjeloncev5

barvanjeloncev6

barvanjeloncev7

Poleg čopiča lahko za nanos barve uporabite različne predmete, igračke, mehke štampiljke iz moos gume, naredite odtise prstkov, dlani,…Karkoli si zamislite, le s predmetov in kože barvo pravočasno umijte, da se preveč ne zasuši.

barvanjeloncev8

p.s. Keramični lonec se ob padcu lahko razbije, zato lahko manjšim otrokom potencialno nevarnost predstavljajo črepinje. Barvanje naj poteka ob stalnem nadzoru odgovorne odrasle osebe.

6 Comments

  1. Ravno danes sem razmišljala o barvanju lončkov 🙂 Realizacija sledi kmalu! Mala pikica je gotovo nadvse uživala in lonček je čudovito unikaten! 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button