Ustvarjalne ideje

Čarobni Vrt za Vile

Izdelava mini vrta za vile z ljubkimi glinenimi hišicami omogoča prosto pot domišljiji in obenem navihančkom ponuja lastni barvit in naravni kotiček za igro.

Možnosti, da vrt naredite čisto po svoje, so neskončne!

Čarobni Vrt za Vile

Kot veliko navihančkov, je tudi moja hčerkica navdušena nad vsem domišljijskim in čarobnim. Zato sem vedela, da ji bo ta projekt pisan na kožo. Naredili sva svoj mini čarobni vrt za vile. Mivka omogoča, da je vrt zelo lahko vzdrževati, obenem pa ga lahko odnese tudi v stanovanje in se igra notri. V vrt lahko dodate tudi nekaj ljubkih zelenih rastlinic, ki jih posadite v majhne keramične lončke.

KAKO NAREDITI VRT ZA VILE

Postopek za izdelavo glinenih hišic je zelo podoben tistemu, ki sva ga uporabili pri Hišicah za Trolčke. Recept za domačo glino je enak. Kliknite tukaj za več podrobnosti v prispevku. Tokrat sva šli malo dlje in izdelali celo dvonadstropne hišice!

Najprej pričnete okoli balona dodajati posamezne koščke gline. Pri dvonadstropni izvedbi je potrebno paziti, da se hišica med sušenjem gline ne nagne preveč nazaj, zato jo, ko končate z izdelavo, prislonite ob trd predmet in jo tako z zadnje strani podprete.

Počakate vsaj 8 ur, preden zrak v zgornjem balonu spustite. Nato počakate še nekaj ur, preden spustite še spodnji balon. Če boste oba spustili naenkrat ali pa ne boste počakali dovolj dolgo, preden spustite še drugega, se lahko zgodi, da se bo hišica sesedla. To se je namreč zgodilo z eno izmed naših. 😉

Čarobni Vrt za Vile

BARVANJE MINI KERAMIČNIH LONČKOV

Nekaj majhnih keramičnih lončkov sva pobarvali z akrilnimi barvami. Navihanka se je odločila, da vile nujno potrebujejo tudi bazen, zato je z akrilno barvo pobarvala tudi majhen podstavek. 🙂

Čarobni Vrt za Vile

SESTAVA VRTA ZA VILE

Poiščete večji keramični podstavek, ki ga boste uporabili kot podlago. V notranjost nasujete mivko. Čas je za dodatke! S prijateljico sta iz dekorativnih kamenčkov sestavili lesketajočo se vilinsko pot.

Čarobni Vrt za Vile

Čarobni Vrt za Vile

Na vrtičku smo našli nekaj gozdnih jagod in jih presadili v pobarvane keramične lončke.

Ko se hišice iz gline dobro posušijo, jih lahko pobarvate z akrilnimi barvami. Mi smo pobarvali tudi nekaj zaobljenih kamenčkov in jih spremenili v čarobne žužke. Iz domače gline, ki nama je ostala, sva naredili preproste majhne gobice.

Čarobni Vrt za Vile

Vse kar manjka, je še nekaj malih vil ali drugih domišljijskih figuric in peščeni vrt je narejen!

Čarobni Vrt za Vile

Kaj niso hišice videti prav čarobne?

Čarobni Vrt za Vile

Čarobni Vrt za Vile

Ljubek mali vrt, ki je obenem prijeten skupen projekt. Navihančkom omogoča nov miniaturni svet za razvijanje domišljijske igre in stik z naravo, obenem pa je zelo enostaven za vzdrževanje. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button