Ustvarjalne ideje

Slikanje s Čopiči iz Narave

Preprosti čopiči iz narave so prikupen ustvarjalni pripomoček, ki ga naredite sami in ob slikanju z njim ustvarite prav posebne vzorce in zanimive oblike. Odpravite se ven, v naravi naberite različne materiale in z njimi slikajte!

Copici-iz-Narave-naslovna

MATERIALI:

  • vejice (po eno za vsak čopič)
  • različne rožice, listke in druge primerne rastlinice
  • bombažna vrvica
  • škarje (za rezanje stebel in vrvice – po potrebi)

POSTOPEK:

Velik del aktivnosti predstavlja prav priprava čopičev. V naravi naberite različne rastline oziroma njihove dele, kot so cvetovi, listki, vejice, iglice,… Zberete jih v manjši šopek in ga z bombažno vrvico zavežete ob vejico v vozel.

Copici-iz-Narave-1

Pripravite list papirja in tempere, čopiče iz narave pa pomočite v barvo in z njimi slikate!

Copici-iz-Narave-2

Navihančki bodo ob slikanju in ustvarjanju odkrivali zanimive sledi, ki jih ob potegu za seboj puščajo preprosti čopiči.

Copici-iz-Narave-3

Aktivnosti sva se z hčerkico lotili ob sončnem vremenu, ampak se je vreme v trenutku obrnilo v nevihto. Slikanje je bilo navihanki tako všeč, da je z ustvarjanjem vztrajala še dolgo po tem, ko so iz neba začele padati debele dežne kaplje, pregnalo pa naju je le grmenje in močan naliv, ki je kmalu sledil. 🙂

Copici-iz-Narave-4

Midve sva tako izdelali pretežno čopiče iz cvetlic, Damjana z bloga Zelena Hiška pa se je lotila čopičev iz iglic! Njeno objavo si lahko ogledate -> tukaj.

Copici-iz-Narave-5

V vročih poletnih dneh pa lahko različne materiale iz narave vključite tudi v igro z Lego kockami ali drugimi figuricami in se obenem podate na domišljijsko morsko dogodivščino (klik)!

malisvetmorskih6b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button