Ustvarjalne ideje

Okvir za Fotografije iz Školjk

Školjkice, ki jih z navihančki naberete ob morski obali, lahko na zabaven način uporabite tudi tako, da z njimi popestrite preprost okvir, ki bo krasil enega izmed vaših najljubših poletnih utrinkov!  🙂

V kolikor nimate školjk z morja, lahko dekorativne školjke običajno najdete v trgovini z ustvarjalnimi materiali. Lahko pa namesto školjk uporabite tudi kar majhne kamenčke, ki jih naberete v naravi.

Okvir-iz-Skoljk-naslovna

MATERIALI:

  • manjše školjke
  • tempera ali akrilne barve
  • čopič
  • drobne perlice ali bleščeči kamenčki (po želji) – midve sva uporabili samolepilne polovične perlice
  • podloga ali papir za začitno površine pred madeži (po potrebi)

POSTOPEK:

Školjke nežno umijete z vodo, da odstranite pesek, mivko ali druge drobne prašne delce. Položite jih na kos brisačke ali krpo in jih pustite, da se dobro posušijo. Po potrebi mizo zaščitite s papirjem, pripravite čopiče in barve ter se prepustite ustvarjanju!

Okvir-s-Skoljkami-1

Školjke pobarvajte v zabavne vzorce ali pa le pustite inspiraciji prosto pot.

Okvir-s-Skoljkami-2

Poleg barve sva uporabili tudi polovične samolepilne perlice, ki so se izkazale kot ravno pravšnje za male rokice. Moji navihanki zadnje čase delo s tekočim lepilom ni preveč všeč (ker se ji lepi na prstke), zato so bile samolepilne polovične perlice dobra izbira, poleg tega se zelo lepo obdržijo tudi na neravni površini školjk.

Tako so se mešale barve, lepile perlice in čez perlice še malo barve, nastal je pravi mali ustvarjalni kaos, kar je pri vsem skupaj najlepše. 😉

Prepustite se in naj vas vodi vaš navihanček. Prepričana sem, da bodo nastale prave mojstrovine, ki bodo samo vaše in prav za to popolne.

Okvir-s-Skoljkami-3

Ko se barva na školjkah posuši je čas, da školjke prilepite na okvir. Uporabili sva preprost lesen okvir iz Ikee, ki je bil zaradi povsem ravnega in razmeroma debelega okvirja ravno pravšnji za okrasitev.

Okvir-s-Skoljkami-4

Počakate, da se še lepilo dobro posuši, nato pa v okvir vstavite izbrano fotografijo. Tako so poletni utrinki razstavljeni in ujeti v barvit okvir iz školjk. 🙂

Okvir-s-Skoljkami-6

Okvir-s-Skoljkami-5

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button