Recepti

Pravljične hišice iz sladkorčkov

Predvsem v tujini so kot božična dekoracija zelo priljubljene hišice iz peciva z ingverjem (podobnim medenjakom). Na Norveškem vsake leto iz podobnih hišic sestavijo kar mini mesto. Mene takšne hišice spominjajo tudi na tisto z bonboni obloženo hišo čarovnice v pravljici Janko in Metka. Ta verzija hišic s piškoti pa je zelo prijazna otrokom kar se tiče izdelave, pa še na pogled se mi zdijo hiške prav čarobne.

hisice3

Najprej sem vrečko s prelivom ogrela v vroči vodi (po navodilu na embalaži) ter jo previdno iz vrečke nanesla na rob piškota. Nato sem enako ponovila z drugih piškotom in ju sestavila. Preliv se zelo hitro strjuje, zato priporočam, da piškota držite na mestu (slika spodaj) nekaj sekund, da se preliv nekoliko strdi in tako piškota ostaneta skupaj. Še s tretjim piškotom naredimo hišico.

Collage.hisice1Enak sladkorni preliv sem uporabila za “sneg” na strehi hišice. Nato pa je sledilo okraševanje z bombončki in sladkornim posipom.

hisice5

To je to! Zna se zgoditi, da bo “gradbeni material” sproti prehitro izginjal, še posebej, če imate doma sladkosnedne navihančke. 🙂

hisice1

hisice2

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button