Igre

Vrži Kocko in Sestavi Snežaka

Hitra igrica, za katero ne potrebujete nobenih priprav! Le igralna kocka, list papirja in barvice ali druga pisala. Idealno za primere, ko želite navihančku za nekaj minut preusmeriti pozornost ali pa za igranje na počitnicah, doma in kjerkoli pač potrebujete nekaj minut sprostitve in skupne zabave!

sestavi-snezaka-naslovnaMidve z navihanko sva se igrice domislile medtem, ko je zelo neučakano čakala, da se bo kosilo skuhalo. 🙂 Potem pa je kosilo kar nekaj časa čakalo, ker ji je bila igrica tako všeč, da sva jo ponovili vsaj petkrat, nato pa sem ji morala obljubiti, da se bova kasneje spet igrali.

Ker je ravno zima, sem se spomnila na snežaka! 😀

Gre pa takole: List papirja narežete na trakove in nanj skicirate tri kroge, ki predstavljajo telo, nato pa se dogovorite, katere značilnosti mu boste dodali. Za vsako število, ki ga vržete s kocko, na list papirja zapišite po eno značilnost. Na primer; 1=OČI, 2=NOS, 3=USTA, 4=ROKE, 5=ŠAL, 6=KAPA.

sestavi-snezaka-5b

Izmenično mečete kocko in vsak, ki je na vrsti, snežaku doriše eno značilnost, ki jo določi met kocke. Na primer; Če vržete kocko s številko štiri, narišete v tem primeru ROKE. Če kocka pade na številko, ki jo je igralec že vrgel prej, torej za predmet, ki ga snežak že ima, je na vrsti spet naslednji igralec in tako naprej. Zmaga tisti, ki snežaku prvi uspe dorisati vse značilnosti od 1-6.

Ob tem se boste zabavani in obenem krepili ustvarjalnost, saj lahko vsak snežaku doriše značilnost po svoje, torej poljubne oblike, velikosti in barve,… Težavnost igre lahko povečate tako, da vključite dve kocki in tako mečete številke od 2-12, v tem primeru si lahko izmislite kar 11 različnih značilnosti.

sestavi-snezaka-1

sestavi-snezaka-2

sestavi-snezaka-3

Pri vsaki ponovitvi igre, si je navihanka izmislila drugačnih šest predmetov. Nekateri snežki so tako potrebovali celo noge, pulover, ušesa, lase, hlače in očala. 😛 Izmislite si svoje, ustvarjajte, se igrajte in zabavajte na lušten in preprost način. 😉

sestavi-snezaka-4

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button