Igre

Pisani Makaroni, Plastelin in Gradnja Hišic

Megleni in mrzli dnevi so idealni za ustvarjanje notri, če si jih pa še popestrimo z mavrico barv, pa še toliko bolje! Tokrat so se pisani makarončki z dodatkom plastelina znašli kot nadomestek materiala za gradnjo! Gradnjo pisanih hišic, ki prav zares stojijo, če jih le z malo spretnosti dovolj trdno zgradimo. 😉

pisani-makaroni-hisice-naslovna

Ta aktivnost predstavlja prav luškan izziv, obenem pa krepi logično razmišljanje, reševanje problemov in spodbuja ustvarjalnost. Vse to skozi zanimivo igro!

MATERIALI

  • makaroni različnih oblik in velikosti (po želji jih lahko obarvate)
  • plastelin (kupljen ali domač) ali slano testo
  • gladka podloga oziroma zaščita za delovno površino (po potrebi)

pisani-makaroni-in-plastelin-1

POSTOPEK

Plastelin in makarončke kombinirate iz njih poskušate sestaviti hiško ali katero drugo zanimivo strukturo. Plastelin predstavlja vezivno sredstvo za povezavo trdnega materiala, makaronov.

Postopek je torej povsem odprt! Preizkušajte, kombinirajte in ugotovite, kako je potrebno strukturo podpreti, da bo hiška stala!

pisani-makaroni-in-plastelin-2

Način, na katerega si boste igro zastavili, je odvisen tudi od starosti vaših navihančkov. Moja 5-letna navihanka me je najprej le z zanimanjem opazovala pri gradnji hišic, nato pa jih je sama vključila v igro z jelenčkom. Tako je dobil svojo hišico, skupaj pa sva mu naredili tudi manjši ribnik, mizico, stolčke, luč in ograjo. 😉

V kolikor imate doma starejše navihančke, pa lahko skupaj razmislite o tem, kako bi sestavili hiško, da bo le-ta čim trdnejša, čim večja, čim bolj zanimivih oblik,… karkoli si boste zamislili!

pisani-makaroni-in-plastelin-4

Makarone lahko po igri uporabite tudi za mnoge druge aktivnosti in ustvarjalne projekte (za uživanje seveda ne bodo več primerni).

Veliko idej najdete v objavi-> tukaj.

Prijetno ustvarjanje! 🙂

pisani-makaroni-in-plastelin-5

4 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button