Igre

Lov na ribice po suhem

head2.lovnaribice

Letos smo si morsko doživetje poskušali podaljšati kar doma in sicer tako, da smo šli lovit ribice! Zabavna aktivnost, ki utrjuje malčkovo spretnost in koncentracijo. Ostalo nam je še veliko moos gume, ki sem jo kupila že za sestavljanko na oknu, zato sem doma poiskala še škarje in nekaj sponk. Obliko ribice sem izrezala s škarjami, prav tako usta, luknjice za oči pa sva skupaj naredili s pomočjo luknjača.

lovnaribice1

Lesena (kitajska) palčka je služila kot ribiška palica, na katero sem privezala vrvico, skoznjo pa manjši magnet. Ribice sva potresli po tleh (parket predstavlja ocean) in lov se je lahko pričel. 😉

lovnaribice2

lovnaribice3

lovnaribice4

lovnaribice5

Prav tako kot za ulov, je spretnost potrebna tudi za uspešen spust ribice v vedro, saj je ribiško palico potrebo ravno prav stresti, da se ribica loči od magneta. Če stresemo preveč, lahko ribica pade mimo vedra.

lovnaribice6

Ker se mi je zdelo, da hčerka s palico preveč “maha” okoli sebe, sem jo raje snela, tako sva obdržali le vrvico z magnetom. Lov ni bil prav nič manj zanimiv, je bil pa zato bolj varen. 😉

lovnaribice7

Z malo bolj natančno tehniko, pa je možno ujeti kar dve ribici naenkrat. Ker sta bili po dve ribici enake barve, se je hčerka spomnila, da bo ujela po dve enaki na isti “trnk”.

lovnaribice8

p.s. Zaužitje magneta lahko povzroči resne zdravstvene težave, prav tako je malčkom lahko nevarna tudi vrvica, zato naj manjši otroci aktivnost izvajajo ob stalnem nadzoru odrasle osebe.

 

8 Comments

  1. Ja ja pa res! 🙂 Jaz se tudi spomnim, verjetno imaš v mislih->TO, izgleda še prodajajo in kakor vidim, se tudi dizajn ni kej dramatično spremenil! Lušno:)

  2. Tudi midve sva danes lovili ribice. Naredila sem ji še morje iz škatle, da bodo ribice lepo pospravljene. Še nekaj popoldnevov in bova preizkusile vse tvoje ideje:) Moram pa povedati, da si po moje prva, ki se me na blogu dodala, da spremljaš moj blog:) Hvala:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button