Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Design ETC d.o.o. so skladni z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

Design ETC d.o.o., trgovina in storitve (v nadaljevanju »ponudnik«) upravlja s spletno trgovino na portalu www.navihancki.si (v nadaljevanju »trgovina«).

Poslovanje trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem so urejeni s splošnimi pogoji poslovanja.

(Oglejte si našo politiko zasebnosti za informacije o tem kako ta spletna stran zbira in uporablja vaše osebne podatke. Pogoje uporabe pa najdete tukaj.)

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

* a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
* b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
* c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
* d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
* e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
* f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
* g) način plačila in dostave,
* h) časovno veljavnost ponudbe,
* i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
* j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

NAKUP PREKO SPLETNE STRANI

Naročilo nakupa se sklepa samo v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca.

Vse cene so dokončne in v evrih (€). Pri nakupu velja cena v trenutku nakupa. Cene veljajo do preklica. Cene ne vsebujejo morebitnih stroškov pošiljanja.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilu, opisu, ceni in drugih besedilih na strani.

Kupci lahko naročilo plačajo po predračunu (UPN nalog ali prek spletne banke) ali ob prevzetju. Možno je le plačilo v enkratnem znesku. Do plačila celotne kupnine so izdelki last podjetja Design ETC d.o.o

Nakup je dovoljen le osebam, starejšim od 18 let, mlajše osebe nakupa ne morejo izvesti oz. jih lahko izvedejo njihovi starši ali skrbniki.

Izdelki, ki so na strani, so praviloma na zalogi, razen izdelkov, pri katerih je to jasno označeno. Pridružujemo si pravico od odstopa izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi, je zanje premalo povpraševanja, ali/in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.

Slike izdelkov in njihovo funkcijo prikazujejo kolikor je le možno realno, vendar jih je potrebno razumeti kot simbolične, saj izdelkov ne prikazujejo v realni velikosti in ne nujno v vseh barvnih izvedbah. Za vprašanja in pojasnila smo vam na voljo preko e-pošte sandra@navihancki.si ali info@designetc.org

Zavezujemo se, da bomo ob morebitnih težavah ali nejasnostih pri naročilu, stranko nemudoma kontaktirali po e-pošti ali telefonu, in skušali urediti nastalo situacijo.

Kupci, katerih naročilo, bo ob dostavi zavrnjeno ali ne bo sprejeto (oz. prevzem iz kakršnega koli razloga, ne bo izveden), je pošiljka vrnjena pošiljatelju. V primeru ponovnega pošiljanja pošiljke, se zaračunajo stroški ponovnega pošiljanja, brez popustov.

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Ljubljani.

POSTOPEK NAKUPA

* Za nakupe se ni potrebno registrirati. Pravico do nakupa ima vsaka polnoletna oseba.

Naročilo Knjig/e:

*Kupec na predstavitveni strani knjige v naročilni obrazec vpiše ime, priimek, naslov dostave ter (po potrebi) število naročenih izvodov, ki jih želi naročiti.

*Kupec potrdi naročilo.

*Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali točnosti dobave kupca kontaktira preko navedenega e-mail naslova.

*Kupec na vpisani elektronski naslov takoj po oddaji obrazca prejme potrdilo naročila in podatke za izvedbo plačila.

*Ponudnik v roku 3 delovnih dni po prejemu plačila kupca, blago pripravi in odpošlje kupcu na naslov, ki ga je le-ta navedel ob naročilu.

* Ponudnik izstavi predračun ali račun in ostalo dokumentacijo v skladu z obstoječo zakonodajo. Ponudnik kupcu izda račun, z razčlenjenimi stroški. Vsa navedena dokumentacija je hranjena na sedežu podjetja ponudnika, kjer jo lahko kupec pridobi kopije ali dokumentacijo dobi na vpogled.
* Svoje naročilo lahko oddate tudi preko elektronske pošte na naslov sandra@navihancki.si v njem pa navedite vse podatke, ki so zahtevani ob oddaji naročila preko spleta.

Ponudba artiklov

Zaradi narave spletnega poslovanja, se ponudba sproti ažurira in dopolnjuje, tako z novimi artikli kot novo spletno ceno.

Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta s takojšnjim 100% plačilom po predračunu ali plačilu po ponudbi na poslovni račun.

Stroški pošiljanja

Cena stroškov pošiljanja je 3 € ob naročilu enega izvoda knjige. Ob naročilu dveh ali več izvodov knjige je poštnina brezplačna.
Pakete bomo pošiljali preko Pošte Slovenije. Če vas ob tem času ne bo na navedenem naslovu za dostavo, boste prejeli obvestilo o pošiljki, ki jo lahko dvignete na označeni pošti oz. se z dostavljalcem dogovorite za ponovni prevzem. Ponudnik si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnil bolj učinkovito.

S plačilom preko bančnega nakazila so lahko povezani stroški, ki vam jih zaračuna vaša izbrana finančna institucija.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
* z nakazilom na račun (po ponudbi / predračunu) ali po povzetju (velja Spletna cena). V tem primeru ponudnik kupcu izda račun, z razčlenjenimi stroški in navodili kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Cene

Cene so prikazane v končnih zneskih (ki jih kupec plača), ki vsebujejo DDV razen če je izrecno napisano drugače. Vse cene so dokončne.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

V primeru spremembe cene artikla med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudnik ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

DOSTAVA IN DOBAVNI ROK

Vsa naročila, ki bodo oddana med tednom (od ponedeljka do petka) do 12. ure, bodo običajno oddana še isti dan oz. v največ 3 delovnih dneh. Končna dobava je odvisna od ponudnika kurirskih oz. poštnih storitev, običajno 1 do 2 delovna dneva po oddaji naročila.

Naročnik plača stroške dostave skupaj s plačilom naročenih izdelkov na spletni strani navihancki.si.

Ob prejemu dostavljenega blaga prejmete originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji poslovanja, objavljenimi na strani navihancki.si.

Stroške pakiranja in embalaže krije spletna trgovina.

Prodajalec ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže.
Naročnik naj prejeto blago ob prejemu pregleda in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika (na email: sandra@navihancki.si ali tel: 040 506 953). Priporočamo, da posnamete fotografije poškodovanih delov pošiljke.

Pridružujemo si pravico podaljšanega roka dostave, zaradi tehničnih ali drugih napak v postopku. V tem primeru se zavezujemo, da bomo naročnika ustrezno obvestili.
V primeru, da z naše strani niste prejeli nobenega obvestila o nakupu, in je od oddaje naročila preteklo že več kot 5 delovnih dni, nas prosimo o tem obvestite preko e-pošte na naslov:

sandra@navihancki.si, ali po telefonu +386 40 239 089.

VRAČILA IN REKLAMACIJE

Kupcu pripada pravica, da v roku 14 dni podjetju Design ETC d.o.o. sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo za to potrebno navesti razlog. V tem primeru kupec nepoškodovan izdelek, pošlje v originalni embalaži, na svoje stroške, na naslov podjetja Design ETC (Polje 357, 1260 Ljubljana Polje, Slovenija).

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), da v 45 dneh vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. Vendar je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu oziroma odstopu od pogodbe nakupa, mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-naslov info@designetc.org

Garancija

Knjige in e-gradiva nimajo garancije. V primeru, da kupec prejme poškodovano knjigo ali opazi druge bistvene napake v knjigi, ki onemogočajo normalno rabo knjige, naj nemudoma kontatira ponudnika na e-mail: sandra@navihancki.si ali na tel. 040 506 953. Priporočamo, da kupec v tem primeru naredi fotografije poškodb oz. napak in jih prek elektronske pošte pošlje ponudniku.

V primeru bistvenih napak ali poškodb se ponudnik zavezuje, da bo poškodovano blago zamenjal ali omogočil kupcu odstop od naročila in mu vrnil kupnino.

Škoda

Ponudnik ne nosi odgovornosti za morebitno škodo, nastalo zaradi nepravilne oz. malomarne uporabe izdelkov.

Odveza odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci.

Pritožbe in spori

Nesoglasja ali spore, ki bi nastali pri nakupu ali izvajanjem \”POGOJEV POSLOVANJA\”, bosta partnerja reševala sporazumno. V primeru, da sporazuma ni možno doseči, je pristojno sodišče v Ljubljani.
Za vsa dodatna vprašanja smo na voljo na elektronski pošti info@designetc.org in telefonski številki 040 239 089.

Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost.

Upravitelj spletne trgovine Design ETC d.o.o.je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja spletna trgovina Design ETC d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke:

*      ime in priimek,
*      naslov in kraj bivanja,
*      naslov elektronske pošte,
*      ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Design ETC in bodo uporabljeni izključno za zagotavljanje nemotenega poteka storitve.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Upravitelj spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le podatke potrebne za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Podatki o podjetju:

Ime podjetja: DESIGN ETC, trgovina in storitve, d.o.o

Sedež: Polje 357, 1260 Ljubljana-Polje, Slovenia

Pravnoorganizacijska oblika: Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.

Datum ustanovitve: 14.08.2009 okrožno sodišče v Ljubljani

Matična številka: 3598357000

Davčna številka: SI61325929 (podjetje je zavezanec za plačilo DDV)

Direktor: Sandra Koren Kuhar

Prokurist: Žiga Kuhar

Telefon: 040 506 953 (kupcu je ob klicu na telefonsko številko zaračunana običajna tarifa za klice v mobilno omrežje)

Web: http://www.designetc.org

Mail: sandra@navihancki.si ali info@designetc.org

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button