Igre

Detektivska plastenka

Ko sem se enega prejšnjih dni lotila pospravljanja kuhinjskega predala (kamor hitro zaidejo raznorazni majhni predmeti) in obenem razmišljala kam z njimi, sem se spomnila na “detektivsko steklenico”! Igra, pri kateri otroci iščejo in prepoznavajo predmete, skrite v rižu ali pesku. Poleg tega pa stanovanje med in po igri ostane čisto. 😉

Vse kar potrebujemo, je ena prazna plastenka, riž ter razne drobne igračke (ali drugi majhni predmeti) in (po porebi) tekoče lepilo.

eDSC_1165

Najprej najdene predmete razvrstimo in slikamo s fotoaparatom. Sliko natisnemo, saj bodo tako malčki vedeli kaj vse naj bi poiskali v plastenki.

Nato v prazno plastenko (popolnoma suho) natresemo riž ter vanjo stresemo izbrane predmete.

Plastenko zapremo s pokrovčkom.

OKdDSC_1212

Da  malčki ne bodo stresli vsebine po tleh, priporočam, da pokrovček na plastenko zalepite s tekočim lepilom.

Majhni otroci, ki bi lahko odprli plastenko in pogoltnili ali vdihnili majhne predmete, naj bodo med igro vseeno pod nadzorom.

gffDSC_1239

Ko plastenko vrtimo, se riž pretresa in hkrati odkriva in zakriva skrite “zaklade”. 🙂

4 Comments

  1. Imenitna ideja! Ker so “zakladi ” delno zakriti z rižem, mora po tem, kar vidi prepoznat predmet, pri tem ga primerja s sliko, super! Pa še besede se uči!

  2. Uau, zakon blog 🙂 Všeč! Takole stekleničko načrtujem že kar nekaj časa, pa se kar ne lotim iskanja teh drobnih predmetov… Hvala za nekaj idej 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button