Igre

Lepljiva novoletna jelka

lepljivajelka_naslovna

Lepljiva novoletna jelka je lahko uvod v okraševanje prave in zabavne igre v enem. Navdih za aktivnost mi je dala jesenska objava na blogu varuške Žive. Z malčki so krasili jesensko drevo z listki iz papirja, jaz pa sem dobila idejo, da bi lahko na podoben način okrasili novoletno jelko, vendar s cofki, ki predstavljajo pisane okraske! Cofki so aktivnosti okraševanja jelke nadgradili še z izjemno zabavno spretnostno igro, ki bi jo lahko opisala tudi “Kako okrasiti jelko z razdalje oziroma kar drugega konca sobe?!” Zdaj je tudi to mogoče! 😉

Praznična aktivnost, ki je pripravljena v hipu! Potrebujete le;

 • barvni papir (3x zelen A4 + kos rjavega za steblo)
 • obojestranski lepilni trak
 • samolepilna folija
 • cofki
 • škarje

lepljivajelka1c

Vse tri liste zelenega papirja s škarjami izrežete v obliki trikotnika. Jaz sem liste rezala ročno, zato je vsak kos izpadel malce drugače, kar pa za samo aktivnost ni pomembno. Majhen košček rjavega papirja je služil kot deblo. Vse skupaj s pomočjo manjših kosov obojestranskega lepilnega traku prilepite na gladko in ravno površino okenskih vrat (lahko tudi na npr. omaro, vrata, itd.). Nato odrežete kos samolepilne folije, ki naj bo malce večji kot sama smreka. Samolepilno folijo na vseh štirih robovih, prav tako z majhnim koščkom samolepilnega traku, prilepite nanjo. Lepljiva stran folije tako gleda stran od podlage. S folije je potrebno le še odstraniti papir.

lepljivajelka2

Priravili sva cofke različnih velikosti in barv, hčerka pa je z njimi jelko večkrat znova okrasila. Cofke se da enostavno prestavljati z enega mesta na drugega, tako lahko videz jelke po želji spreminjate.

lepljivajelka5b

Ob tem pa smo se domislili še posebej zabavne igrice in jelko tokrat okrasili kar tako, da smo cofke poskušali nanjo kar vreči (kot na tarčo 😛 ) z različnih razdalj. Cofki se na jelko lepo oprimejo tudi ob malo močnejšem metu. Res lušna igra, upam, da bo tudi vam v veselje! 😉

lepljivajelka4b

10 Comments

  1. Maja, morda so vaši cofki preveč trdi. Te naši so čisto mehki (podobno kot vata, samo bolj kompaktni-kupila sem jih v Mullerju). Cofki nič ne padajo dol oz. se to začne dogajat šele takrat, ko se na folijo oprime preveč teh drobnih dlačic od cofkov-ampak to šele po daljšem času igranja. Takrat je folijo dobro zamenjat za novo. Sem pa imela od prej še nekaj trših cofkov, ki so bolj v obliki kroglic, ti se pa sploh ne oprimejo dobro oz. zelo hitro popadajo dol.

   1. Izgleda, da je potem res dosti odvisno od vste cofkov in verjetno tudi samolepilne folije. Jaz sem folijo kupila v Sparu (edino, ki sem jo uspela najti tam), se mi pa zdi, da je precej ‘močna’. Menda so nekatere manj, druge bolj (to sem šele zdaj izvedela, ker takšnih folij sicer ne uporabljam veliko).

    Kakorkoli, odlično si se domislila z moos gumo, krasna ideja! 🙂

  1. Sonja, hvala! Res se je lepo zabavala, mi vsi pravzarprav. Na koncu so cofki na jelko leteli že z oddaljenosti pet metrov in več. 😉

 1. Pozdravljeni!

  Tudi mi smo naredili “Igralno” jelko. Naši leto in pol stari otroci se na njej igrajo s sličicami po zimski zgodbici/slikanici, ki smo jo prebrali, dodajamo pa jim še dobre može, glede na čas obiska . Otroci so nad igro navdušeni, veliko se ustavljajo pri jelki in prestavljajo sličice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button