Recepti

Domači želatinasti medvedki

Tole so verjetno najbolj zdravi želatinasti medvedki, kar jih boste kdaj jedli. V široki ponudbi gumijastih, želatinastih, pisanih, že skoraj v temi svetlečih bombončkih za otroke, lahko med sestavinami najdete same E-je oziroma aditive in barvila ter le nekaj skromnih % sadja v njih.

Ker pa je otrokom težko popolnoma preprečiti željo po takšnih sladkarijah, sem našla en super način oz. recept, za pripravo domačih želatinastih medvedkov, ki vsebujejo zelo veliko sadja in ostalih dobrih sestavin.

gumi1

Malinam (prib. 250g zamrznjenih) dodamo sok dveh limon in vse skupaj na zmerni temperaturi kuhamo nekaj minutk oz. toliko, da se sadje zmehča.

gumi2

Nato postopoma dodamo 7 lističev želatine in premešamo, da se vsa želatina stopi. Pustimo približno 2 minutki, da se mešanica rahlo ohladi in dodamo 2-3 veliki žlici medu.

Vse skupaj še enkrat premešamo in zlijemo na pekač (na katerega damo peki papir oz. alu folijo).

Pekač postavimo v hladilnik za 1 uro oz. dokler se želatina ne strdi.

Nato z izbranim modelčkom za piškote odtisnemo motiv in medvedke previdno vzamemo iz modelčka.

gumi3

gumi4

Če imate občutek, da bi semena malin vaše malčke motila, pa lahko brez težav uporabite drugo sadje (jagode, borovnice,..)

Medvedke hranite v hladilniku in porabite v nekaj dneh,

dober tek!

 

8 Comments

  1. Pozdravljena!:)
   Meni se zdi, da med zelo lepo uravnovesi kislost limone, da niso preveč kisli. Sicer pa količino limone/medu brez problema določimo po željah in okusu;)

 1. Dlje časa obstojne in še bolj naravne želatinaste bonbone lahko naredite iz kutine ter dodajate sadje različnih barv. Shranjujete jih lahko v steklenem kozarcu, kjer so lahko obenem tudi okras. Recepte za te bonbone možnonajti na spletu.

  1. Živjo,

   sem našla tale blog in sem navdušena nad idejami in tem koliko ustvarjaš s svojo hčerko. Bonbone sva danes naredili s hčerko, delali pa sva tudi sestavljanko z gumi moss peno. In še veliko tvojih idej bom zagotovo uporabila:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button