Recepti

Arašidove Rezine s Čokoladnim Oblivom

domacisnickers_naslovna2

Gotovo imamo vsi svojo najljubšo sorto čokoladic in drugih sladkih razvad. Meni so tako razvado v obdobju, ko sem obiskovala srednjo šolo, predstavljale prav Snickers tablice. Od takrat se je v mojem življenju veliko spremenilo, vse bolj pa sem se začela zanimati tudi za zdravo prehrano. Takšne čokoladice pa se, kot vse sladke razvade podobnih sort, seveda žal ne morejo uvrščati med zdrave posladke. 😉

Zato sem se odločila pripraviti domače arašidove rezine s čokoladnim oblivom. Sladica je tako pripravljena iz izbranih bolj zdravih in kvalitetnih živil. Biskvit sestavlja mešanica orehov in naravno sladkih datljev, ki od dodatku arašidovega masla kar se tiče okusa, dejansko zelo spominjajo na karamelo; arašidi in obliv iz čokolade pa še dodatno okrepijo tisto pravo Snickers noto. Tako se boste lahko sladkali in obenem veselili, da jeste zdravo, doma pripravljeno arašidovo rezino, ki je po okusu zelo podobna originalni. 🙂

SESTAVINE:

  • razkoščičeni datlji* (200g)
  • orehi (lahko mandlji, lešniki ali drugi oreški) (60g)
  • naravno arašidovo maslo
  • praženi arašidi
  • čokolada**

*Če boste uporabili sušene datlje, jih pred tem (za približno 10 minut) namočite v topli vodi, nato vodo odlijete.

**Namesto čokolade, lahko obliv, po želji pripravite iz kokosovega olja, kakava in javorjevega sirupa, enako kot v receptu za domači bounty.

POSTOPEK:

Orehe ali druge oreške zmiksate v mešalniku, nato dodate razkoščičene datlje in vse skupaj še enkrat dobro premešate. Dobljeno maso razporedite na peki papir in jo oblikujete v posamezne pravokotnike. Vsako posebej namažete z arašidovim maslom nato pa rezino obložite še z arašidi.

domacisnickers6

Čokoladni preliv pripravite tako, da na parni kopeli stopite čokolado in z njo oblijete vsako rezino. Ko so oblite s čokolado, rezine postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.

domacisnickers2

Hranite  jih v hladilniku, porabiti pa jih je potrebno v nekaj dneh, kar pa po naših izkušnjah nikakor ne bo problem. 🙂 Po želji jih lahko tudi zamrznete in jih tako uživate kadarkoli.

domacisnickers4

domacisnickers5

4 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button