Recepti

Osvežilna Arašidova Tortica

Slastna arašidova tortica, ki je obenem tudi (skoraj) presna. Domače arašidove rezine s čokoladnim oblivom so nam tako všeč, da jih velikokrat pripravim, tokrat pa sem se odločila sestaviti še enostavno tortico, ki bo kot naročena za prihajajoče tople in vroče dni. Pred tem nisem v torto še nikoli vključila arašidovega masla, zato sem se pri sestavi recepta opirala kar na arašidove rezine in Mini presne limonine tortice. Nastala je zanimiva in osvežilna kombinacija okusov!

snickerstortica_naslovna2b

SESTAVINE:

Spodnja plast:

  • 1/2 skodelice mandljev
  • 100 g razkoščičenih datljev
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja

Krema:

  • 1,5 skodelice namočenih indijski oreškov (2-5 ur v vodi, nato vodo odlijete)
  • 1/2 skodelice kokosovega mleka
  • 2 jedilni žlici kokosovega olja
  • 3 jedilne žlice arašidovega masla
  • sok 1 limone
  • ščepec soli
  • 100 ml javorjeveg sirupa

Obliv:

  • temna čokolada

POSTOPEK:

V mešalniku zmiksate mandlje, nato dodate še datlje in kokosovo olje ter vse skupaj še enkrat dobro premešate. Dobite rahlo lepljivo, vendar lepo gnetljivo mešanico. Mešanico razporedite v silikonski pekač ter jo s prsti nežno pritisnete ob dno, da bo testo čimbolj kompaktno. Po vrhu jo s pomočjo žlice na tanko premažete z arašidovim maslom.

Vse sestavine za kremo zmiksate v mešalniku do gladke mešanice. Mešanico nalijete v pekač, nato pa tortico za nekaj ur postavite v hladilnik oziroma za eno uro v zamrzovalnik. Na parni kopeli stopite čokolado in jo oblijete po vrhu tortice. Vse skupaj postavite v zamrzovalnik.

snickerstortica1

Čez nekaj ur lahko tortico in model vzamete iz zamrzovalnika.

Če pa imate doma radovednega navihančka, lahko (medtem, ko mami ne gleda) s prstom preizkusi trdnost čokolade oziroma kako močno je treba pritisniti, da se čokolada zlomi. No… pri nas je že bilo tako. 🙂

Ko se preliv dovolj strdi, pa lahko tortico previdno odstranite iz modela.

snickerstortica2

snickerstortica3b

Tortico hranite v zamrzovalniku in jo približno eno uro pred serviranjem postavite na sobno temperaturo, da povsem odmrzne. Prijetno sladkanje!

snickerstortica4

2 Comments

    1. Hehe, res je! Presenetilo me je tudi, kako hitro ji je to vse uspelo, ne da bi opazila (glede na to, da sva bili ves čas skupaj v kuhinji). 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button