Igre

Igra s snegom doma

Ustvarjalno-leto-krog

Igra s snegom je seveda najbolj zabavna prav tam, kjer sneg v resnici tudi najdemo-zunaj! Včasih pa se zgodi, da moramo novozapadlo snežno odejo opazovati le skozi okno. Ob zadnjem večjem sneženju je pri nas že bilo tako. Zjutraj smo se zbudili, pogledali skozi okno in zagledali pravo zimsko idilo. Hčerka: “Mami, jupi, sneeeg! Gremo se kepat!” Skoraj smo si že začeli oblačiti nepremočljive sloje oblačil, ko opazim, da je hčerka nekam preveč topla. Oh.

snegvvedru.head3

Izmerim rahlo povišano temperaturo. Ravno toliko, da se mi ni zdelo dobro, da bi odšli ven, pa spet ne toliko, da se hčerka ne bi želela igrati. Razočaranje je bilo veliko, sploh, ko smo pred oknom opazili nekaj otrok, ki so razigrano sestavljali sneženega moža.

snegdoma3b

Pa dobim idejo: “Zakaj pa ne bi sneženega moža naredili kar doma?!”.

Očka je takoj razumel namig, odšel ven in nama prinesel polno vedro svežega snega. Hčerka je bila navdušena, jaz pa tudi. 😉 Pripravili sva dve zabavni igri. Najprej sem poiskala nekaj večjih perlic in jih poskrila v sneg. Ponudila sem ji kuhalnico in manjšo posodico, kamor bo odlagala najdene “dragulje”.

snegdoma1

Potrebnih je bilo kar nekaj ročnih spretnosti, da je majhne perlice poiskala v snegu ter jih s kuhalnico prenesla v posodico, ne da bi medtem padle na tla.

snegdoma7

snegdoma2

Nato sva sestavili majhnega sneženega moža. Kot dodatke sva uporabili perlice, vejice z iglicami, plastične lončke, oči in gumbki pa so iz melasnega sladkorja. 😉

snegdoma4

snegdoma6

Tako smo tudi mi naredili svoje snežkote, kljub rahlo povišani temperaturi. Pa tudi sneg se doma ni talil preveč hitro, da ne bi mogli uživati v igri.

Menda bo v petek spet snežilo in upam, da bomo tokrat lahko odšli na sneg ven. V nasprotnem primeru, pa ga bomo gotovo spet mi prinesli domov. 😉

snegdoma5

11 Comments

    1. Haha, ne to je kar taprava stvar 😉 Še malo senzorike zraven, ker je sneg mmmrzel 🙂 Tako, da se je malo trudila, kako spraviti perlice ven, ne da se prstki dotaknejo snega. =)Hvala Damjana!

    1. Res je! Še vedno me preseneča, kako živahna je kljub vročini in ostalih simptomih prehlada. Sem se enostavno morala spomnit alternative 😉

  1. Vedno z veseljem preberem kaj so pri Navihančkih spet pogruntali. 😀
    Sicer upam, da bo moja frkolinka ta vikend zdrava in se bomo lahko igrali zunaj, a je vseeno dobro imeti rezervni načrt. Hvala za idejo!

    1. Hvala za lep komentar!=) Me veseli, da najdete kakšno idejo tudi zase in svojo malo navihanko 🙂 Upam, da ste res naužili snega, sice ga pa menda tudi v prihodnjih dneh na pretek:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button