Ideje za domUstvarjalne ideje

Skodelica v novi preobleki: Odtisi s štampiljkami

skodelica.head3

Deževno in megleno vreme, ki je zadnje dni precej pogosto, je kot nalašč za ustvarjalne projekt(k)e, ki nam svet oddanejo v živahne barve in pisane vzorce. V omari sem imela že lep čas v originalni embalaži pospravljene bele skodelice, ki jih enostavno še nisem imela navdiha pospraviti v omarice. Zdele so se mi nekam preveč enobarvne in…bele:) Spomnila sem se na štampiljke iz moos gume in pokrovčkov ter pomislila, da bi morda šlo tudi s flomastri za porcelan! 🙂

Poiskala sem manjšo leseno deščico, košček moos gume, tekoče lepilo in škarje. Iz moos gume sem kar po občutku izrezala črke, ki morajo biti obvezno zrcalne, da bo nato odtis pravi. Prilepila sem jih na leseno deščico s tekočim lepilom (spet v zrcalni smeri, iz desne proti levi) ter počakala, da se je lepilo dobro posušilo.

loncki1

S flomastrom za porcelan in steklo sem pobarvala posamezno črko na deščici

loncki2

in eno za drugo previdno odtisnila na skodelico (še pred tem je skodelice dobro obrisati z vatko ali krpico, ki smo jo pred tem pokapljali z etanolom, da odstranimo mastne madeže in prstne odtise).

loncki3

Ker je bilo flomastre potrebno utrditi v pečici (ni potrebno vseh-poglejte navodila na ovitku vaših flomastrov), sem skodelice vstavila v hladno pečico in nastavila temperaturo 160°C. Čez 30 min sem pečico ugasnila in ponovno počakala, da se je ohladila, nato sem skodelice vzela iz nje (previdnost zato, da porcelan ne bi počil).

loncki4

loncki5

Večji otroci vam lahko pri ustvarjanju pomagajo! Če se kakšen odtis ne posreči takoj, ga lahko s krpico/vatko in nekaj etanola “zbrišete” in odtis naredite ponovno.

loncki6

Tako flomastre za porelan uporabite na malo neklasičen način in pričarate videz odtisnjenih vzorcev. Naše skodelice so se odele v barvne odtise v obliki srčkov, črk in pikic. Tako malo je potrebno, da se povsem vsakdanje skodelice hitro spremenijo v najljubše.;)

loncki7

 

11 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button