Igre

Mali svet morskih dogodivščin

malisvetmorskih6

V teh vročih dneh igra ob vodi predstavlja več kot le zabavo, poleg tega si s takšno domišljijsko aktivnostjo lahko košček morskega vzdušja pričarate kar na domačem vrtu ali balkonu. Potrebujete le večjo plastično škatlo/posodo ter različne dodatke, kot so kamni, rastline, školjke, plastične živali, lego kocke, perlice oz. karkoli primernega imate doma in bi želeli vključiti v igro.

oceanigra1b

Mi smo vse izbrane predmete zložili na pladenj ter v škatlo natočili vodo. Hčerka si je sama izbrala katere in koliko predmetov želi vključiti. Že samo postavljanje scene ji je bilo neverjetno všeč, igra pa je bila polna različnih zgodb, domislic in zanimivih scenarijev.

oceanigra2

Po morju so pluli domorodci, pa tudi gusarji s skrinjo polno zlatnikov ter draguljev, ki so jih med potovanjem pogosto izgubili v globinah morja. Takrat so na pomoč prišli potapljači, ki so se hitro podali na lov ter iz temne globine morja potegnili vse izgubljene dragocenosti. Obenem so morali paziti na nevarnost prežečih morskih psov, orjaških rakov ter … no ja tudi krokodilov, ki so pomotoma zašli v morje. 😉

Igro smo prilagodili igračkam in predmetom, ki smo jih našli doma ali v naravi, vi pa si na podoben način lahko zamislite čisto svojo morsko dogodivščino.

oceanigra3

morjeigra12

oceanigra4

oceanigra5

oceanigra6

oceanigra7b

oceanigra8

Združitev običajnih igračk z naravnimi elementi predstavlja povsem nove možnosti za igro, razvijanje domišljije ter krepitev ustvarjalnosti. Poleg tega pa otrokom ob pomakanju rokic v vodo gotovo ne bo vroče. 😉

6 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button