Ustvarjalne ideje

Javorjevi Kačji Pastirji

Jesen je tukaj in z njo so prileteli že prvi javorjevi helikopterčki, kot jim pravimo mi, oziroma javorjeva semena! Njihova krilca pa ne služijo le upočasnitvi padanja semen in temu, da jih veter ponese čim dlje. Odlični so namreč tudi kot sestavni del ljubkih kačjih pastirjev iz naravnih materialov. 😉

javorjevi-kacji-pastirji-naslovna2

MATERIALI:

  • javorjeva semena
  • tanke vejice
  • tempera ali akrilne barve
  • manjše migajoče oči
  • tekoče lepilo
  • čopič
  • bleščice (po želji)
  • zaščita pred madeži na delovni površini in oblačilih (po potrebi)

POSTOPEK:

V naravi naberete javorjeva semena in nekaj tanjših vejic, ki jih po potrebi prelomite, da bodo vse približno enako dolge.

kacji-pastirji-1

Javorjeva semena s čopičem pobarvajte v različne barve. Po želji lahko na nekatere izmed njih potresete tudi bleščeče zvezdice in druge drobne bleščice, ki se bodo na mokro barvo lepo oprijele.

kacji-pastirji-2

Z navihanko sva obarvali nekaj palčk, nekatere pa sva pustili kar neobarvane, prav tako semena. Vse materiale sva nato pustili, da so se dobro posušili.

kacji-pastirji-3

kacji-pastirji-4

S tekočim lepilom na posamezne palčke prilepite javorjeva semena. Midve sva uporabili semena dveh različnih vrst javorja in so bila tako različnih velikosti. Večja sva namestili bolj spredaj, manjša pa za prvimi. Na prvi par kril sva nalepili še po par majhnih migajočih oči.

kacji-pastirji-5

Ko se lepilo posuši, so kačji pastirji končani, nato pa jih lahko uporabite za okrasitev doma ali nežno igro (posušena krilca so precej krhka). Ali pa jih najprej preizkusite v “letenju” in nato pristanku na mehko pisto (na primer blazina, ipd.). 🙂

kacji-pastirji-6

Lahko jih tudi vstavite oziroma nalepite v globlji okvir za fotografije (primernega sem videla v Ikei). Ali pa jih privežete na vrvico in obesite na strop. Videti bo, kot da ves čas letijo. 😉

kacji-pastirji-7

Izdelke lahko tako uporabite na različne načine! Jaz bom (ko navihanki ne bodo več zanimivi za igro) verjetno uporabila zamisel z globokim okvirjem. Tako bodo na ogled in obenem varni pred prahom in poškodbami.

V vsakem primeru pa je to lepa jesenska ustvarjalna aktivnost z uporabo materialov iz narave!

 

kacji-pastirji-8

4 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button