Recepti

Ovseni Kolački z Banano in Kakavom

Ti ovseni kolački so že dolgo eni naših najljubših kolačkov za občasno popoldansko sladkanje. Imajo izrazit okus po banani in kakavu, so zelo sočni in morda celo rahlo kremaste teksture.

Za vse, ki vam je všeč kombinacija banane in čokolade. 🙂 Poleg tega ne vsebujejo glutena, jajc in mleka in so tako primerni tudi za tiste, ki se tem sestavinam izogibate.

ovseni-cokoladni-kolacki-naslovna3

SESTAVINE (za pribl. 10 kolačkov)

  • 3/4 skodelice ovsene moke*
  • 1/2 skodelice mletih mandljev (ali orehov, lešnikov,…)
  • 1/3 skodelice 100 % kakava v prahu
  • 1/2 skodelice ovsenega mleka ali vode
  • 3/4 čajne žličke jabolčnega kisa
  • 1,5 čajne žličke sode bikarbone
  • 75 ml javorjevega sirupa
  • 1/3 skodelice kokosovega ali trsnega sladkorja
  • 2 banani
  • 1/4 skodelice kokosovega olja
  • 1/4 čajne žličke soli

1 polna skodelica predstavlja 350 ml.

*Ovseno moko lahko sami pripravite tako, da na drobno zmiksate ovsene kosmiče.

POSTOPEK

V večjo skledo nalijete ovseno mleko/vodo in vanj vmešate jabolčni kis. Nato dodate sodo bikarbono in premešate. Vmešate javorjev sirup in sladkor. Dodate 2 (zmiksani ali dobro pretlačeni) banani, stopljeno kokosovo olje, sol in vse skupaj dobro premešate.

Nato dodate 100 % kakav v prahu, zmlete mandlje in ovseno moko. Vse sestavine med seboj še enkrat dobro premešate.

Modelčke za kolačke napolnite do 3/4 in pečete približno 30 minut na 180 °C.

Bananini-Kolacki-Brez-Glutena-1

Prijetno sladkanje! 🙂

Bananini-Kolacki-Brez-Glutena-2

Bananini-Kolacki-Brez-Glutena-3

2 Comments

  1. Super! Tudi pri nas pečemo podobne; ker imamo alergijo tudi na oves in oreščke, dodamo riževo moko in riževo mleko, oreščke pa izpustimo. Okus banane in kakava je pa itak zmagovalen. 🙂

    1. Tamara, hvala za komentar! Super se znajdete, z riževo moko pa še nisem pekla. Bom poskusila še v kakšnem nadomestu pšenice/pire. 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button