Ustvarjalne ideje

“Muffin” iz voščenk

Naše voščenke se ob nastajanju prvih “skoraj” risbic hitro znajdejo razlomljene v “prafaktorje”:) Ker pa smo še v fazi potencialne nevarnosti majhnih delcev, takšne koščke kar hitro pospravim izven dosega malih rokic. Na spletni strani Marthe Stewart sem našla rešitev, ki je te skoraj neuporabne koščke hitro vrnila nazaj v življenje.

voscenke2a

Postopek: Z voščenk je potrebno odstraniti vse papirnate ovojčke. Uporabila sem enega izmed silikonskih modelčkov za muffine (ki sem ga bila pripravljena žrtvovati za voščenke, saj menda voska ni mogoče očistit tako, da bi bil modelček kasneje spet uporaben za peko peciva) in ga napolnila s koščki voščenk.

voscenke3a

vaščenke1aPečico sem ogrela na 150 °C ter vanjo postavila modelček za pribl. 10 min. (oz. dokler se voščenke niso stopile).

voscenke4a

Počakati je potrebno, da se vosek ohladi in tako ponovno strdi. (Jaz sem ga pustila v ugasnjeni ter rahlo odprti pečici, dokler se ni ohladil, saj je vosek sprva zelo vroč- zato previdno!). Čez kakšno uro je bil tako velik voščen “muffin” pripravljen na nove ustvarjalne podvige. Zanimivo je, ker se barve med seboj prelivajo in tako voščenka med risanjem spreminja barvo.:)

voscenke5a

 

2 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button