Sadna ovsena kaša s cimetom
Vonj po kuhanih jabolkih in cimetu na hladen zimski večer?! Božansko:) Vesela sem, da sem našla način priprave ovsenih kosmičev, ki je všeč tudi moji navihanki, saj so ovseni kosmiči bogati s pomembnimi vitamini in minerali ter najbogatejši žitni vir kalcija. Menda naj bi tudi zmanjševali količino toksinov v telesu in s tem posledično zmanjševali tveganje za raka.
Jaz v kašo ne dodam nobenega sladila, ker se nam zdi dovolj sladka. Če pa ste še posebej sladkosnedni, pa lahko sladkor seveda dodate vmes ali pa na koncu sladkate z javorjevim sirupom.
Priprava vam bo vzela zelo malo časa- okoli 15 minut:
1 skodelico mleka in 1 skodelico vode zlijte v manjši lonec ter ju na štedilniku malo segrejte. 1/2 skodelice napolnite z ovsenimi kosmiči (priporočam drobno verzijo).
Stresite jih v lonec, malo premešajte. Jabolko narežite na poljubno velike koščke in jih dodajte v lonec.
Vmešajte še 1/2 čajne žličke cimeta. Ko so koščki jabolk zmehčajo, ugasnite štedilnik in (tik preden lonec odstavite) v kašo dodajte na koščke narezano banano ter premešajte.
Dober tek!
Slastno, moram poskusiti-
vlaknine so na mojem jedilniku navadno zjutraj,
hvala za recept
lep pozdrav pa zdravo, srečno, ustvarjalno,… v leto 2014
Tamara
Hvala! Enako tudi z moje strani:) Vse dobro v letu ki prihaja! Lepo praznujte 🙂