Recepti

Tortica s skritim presenečenjem

minitortica.head2

Za bratov 24.rojstni dan, ki smo ga praznovali nekaj dni nazaj, sem naredila majhno tortico presenečenja. Uporabila sem modelček za majhno tortico iz silikona. Prvič sem se lotila česa takega, zato sem se bala, da se bo konstrukcija zlomila ob tem, ko bom strjeno čokolado poskušala dobiti iz modelčka. Skrbi so bile odveč, ker je proces ubistvu prav enostaven!

Tortica presenečenja je votla, ogrodje sestavlja le jedilna čokolada, v njej pa se skriva presenečenje.

Postopek:

Na vodni kopeli sem stopila jedilno čokolado ter jo z žličko (lažje bi šlo s čopičem) na tanko nanesla na stene in dno modelčka. Namazan modelček sem za nekaj minutk postavila v zamrzovalnik, da se je čokolada strdila in postopek nekajkrat ponovila, dokler nisem dobila čokoladno plast, debelo vsaj okoli 0,5 cm.

Silikonski model sem zelo previdno in počasi odstranila s strjene čokolade. Ker je bil rob rahlo neenakomeren, sem ga morala z nožkom malo obrezati in s tem izravnati, da je tortica stala naravnost.

minitortica1a

Na vrh sem dodala nekaj domačih malin, ki sem jih na tortico pritrdila tako, da sem vanje vlila nekaj stopljene čokolade ter jih hitro obrnila na željeno mesto. Nato sem tortico ponovno ohladila v zamrzovalniku, da se je čokolada strdila.

minitortica2a

minitortica3a

Iz zobotrebca in washi lepilnega traku sem naredila enostavno zastavico in jo previdno zapičila v strjeno čokolado.

minitortica4a

minitortica6a

Ker je torica votla, sem vanjo skrila v darilni papir zavit in zložen darilni bon ter nekaj konfetkov za okras.

minitortica7a

minitortica8a

Tortica je morala prestati 10 minutno vožnjo z avtomobilom, zato sem jo postavila v majhno skledico z ravnim dnom. K svojemu stricu jo je želela odnesti hčerka, jaz pa sem si na cilju oddahnila, saj je tortica do slavljenca srečno prispela v enem kosu. 🙂

minitortica9

minitortica10

 

4 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button