Kokosove kroglice
Te kokosove kroglice bi lahko poimenovala tudi “domači Raffaello”. Okus je zelo podoben, tekstura malo manj (brez notranje hrustljave skorjice), ampak v kolikor vam je čudovito poln okus kokosa všeč vsaj toliko kot meni, boste navdušeni! 😉
Sestavine:
- 150 g kokosove moke
- 6 čajnih žličk javorjevega sirupa
- 1 čajna žlička vanilijevega sladkorja
Kokosovo moko stresete v mešalnik in miksate toliko časa, da nastane maslo. V mikserju miksate približno 2 minuti, v sesekljalniku pa traja malo dlje (5-10 minut).
Kokosova moka ob miksanju postaja vedno bolj grudasta ter se začne lepiti na stene. Med miksanjem mešanico nekajkrat po potrebi postrgajte s sten posode, dokler ne dobite gladke mase.
Nato dodate vanilijev sladkor in javorjev sirup ter vse skupaj dobro premešate. Maso oblikujete v kroglice, po želji na sredino dodate mandelj ali lešnik. (V tiste, ki so bili namenjeni za hčerko, iz previdnosti nisem dodala nobenega oreška).
Kroglice nežno povaljate v kokosovi moki in že so pripravljene!
Hranite v hladilniku do nekaj dni. Če jih v hladilniku pustite predolgo, bodo postale malo bolj trde. Preden servirate, je zato najbolje, če kroglice za 30 minut postavite na sobno temperaturo, da se ponovno omehčajo. 😉 Dober tek!
Hvala za tale super in enostaven recept. 🙂 Fotke so tako lepe, da bi kar segla po eno kroglico. 😀
Hvala! Z veseljem bi ti postregla 🙂
Super recept! Tudi mi obožujemo kokos. <3
Hvala Nina! =)
Meni pa ni uspelo 🙁 sploh se mi ni naredilo maslo, pa sem zelo dolgo vztrajala z miksanjem kokosove moke…kaj bi lahk bil razlog? Hvala
Barbara, kakšen aparat pa ste uporabila? V kakšnem multipraktiku sem opazila, da se sploh ne da, ker se prehitro ‘zapacka’. Tudi od mixerja je precej odvisno. Poskusite raje v mešalniku z daljšimi nožki (nekaj takega kot je na sliki), traja malce dlje (nekaj minut) ampak bo skoraj gotovo uspelo.