Igre

Jadrnice iz plutastih zamaškov in moos gume

jadrnice.zamaski.head

Ta teden smo za nekaj dni na oddih odšli v Novigrad, kjer smo kljub kar precej vetrovnemu vremenu in posledično razburkanem morju, uspeli na plovbo spustiti jadrnice, ki sem jih deloma že kar doma v naprej pripravila. Tokrat so nas jadrnice iz gobe počakale doma, saj smo s seboj vzeli takšne iz plutastih zamaškov.

Najprej sem iz moos gume izrezala majhen trikotnik, ki bo služil kot jadro. Nato sem poiskala še dve “kuhinjski” gumici, zobotrebec in tri zamaške iz plute.

ladjiceA2

Čez vse tri zamaške naenkrat je potrebno napeljati obe gumici, v srednji zamašek zapičiti zobotrebec in nastaviti trikotnik iz moos gume tako, da bo služil kot jadro (moos gumo se lahko enostavno in previdno preluknja kar z zobotrebcem).

ladjiceA

Tako so jadrnice pripravljene na morske podvige.

ladjiceB

Še malo fotkanja ob obali,

ladjiceC

in akcija!

ladjiceD

ladjiceI

ladjiceE

ladjiceF

ladjiceG

Kljub plimskim valovčkom, so se jadrnice krasno držale, kakšen močnejši val jih je seveda prekucnil, ampak nič hudega, ker so povsem vodoodporne in tako skoraj neuničljive. 🙂

ladjiceH

Glede na to, da jadrnico sestavlja tudi zobotrebec, presodite ali je igra s takšnimi jadrnicami že primerna za vaše malčke. Jaz sem mojo bučko pri igri seveda ves čas nadzorovala. Lahko poskusite vrhnjo špico zobotrebca tudi odstriči oziroma odrezati, tako bo manj ostra.

 

2 Comments

  1. Zopet super in poceni igrača za mularijo! Na koncu zobotrebca daš lahko tudi vato z kapljico Mekola in otopiš konico – je vodoodporno pa ravnotežja tudi ne pokvari.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button