Ideje za domUstvarjalne ideje

Valentinova girlanda z volnenimi srčki

volneni.srcki.head4

Za Valentinovo, ali pa za srčkast vsakdan. Dom si lahko povsem enostavno okrasite z verigo iz ljubkih volnenih srčkov! 🙂

Najprej si pripravite domače lepilo iz koruznega škroba. V manjši lonec zmešate 1/4 skodelice koruznega škroba in 1/2 skodelice vode. Lonec postavite na štedilnik in mešanico ob pogostem mešanju počasi segrevajte. Zelo kmalu se bo mešanica zgostila, takrat jo s štedilnik lahko odstavite. Malo počakate, da se ohladi in jo nato prelijete v manjšo posodico. *Če so vaši otroci že večji in tako ni več srbi, da bi lepilo zaužili, lahko namesto doma narejenega škrobnega lepila, uporabite tudi kupljeno belo lepilo za papir in podobno. Učinek bo popolnoma enak.

Nato odrežete poljubno velike koščke volne in jih pomočite v mešanico. S čopičem si pomagate, da se vsa volna enakomerno prepoji.

volneni.srcki1

Volno vzamete iz mešanice in jo po potrebi s prsti nežno ožamete, da odstranite odvečno tekočino. Pripravite kos peki papirja, nanj položite kupček volne ter ga s prsti oblikujete v obliko srčka.

volneni.srcki2

Po potrebi papirnato brisačko nežno pritisnete ob volno, da odvečno tekočino še dodatno popivnate.

volneni.srcki3

Srčke pustite čez noč, da se posušijo. Najhitreje bodo suhi, če jih postavite v bližino radiatorja. Ko so srčki popolnoma suhi, jih enostavno in previdno odlepite od podlage, skozi prazne prostorčke med volno pa napeljete izbrano vrvico

volneni.srcki4

in jih obesite na okno, med vrata, oz. kjerkoli želite njihovo družbo. 😉

volneni.srcki6

volneni.srcki7

volneni.srcki5a

P.s. obešanko s srčki privežite dovolj trdno in tako visoko, da je malčki (ki bi jim vrvica še utegnila biti nevarna) ne morejo doseči.

10 Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button