Ideje za domUstvarjalne ideje

Adventni venček iz krep papirja in novoletnih okraskov

novoletni.vencek.head7i

Še čisto malo pa bo tu veseli december! 🙂 Ravno prav, da se lotite izdelave tega povsem preprostega a ljubkega venčka, ki bo ta čaroben in s prazničnimi lučkami osvetljen mesec krasil vhodna vrata doma, ali pa kar prostore znotraj njega.

novoletni.vencek1

Potrebujete:

  • krep papir
  • male novoletne okraske
  • škarje
  • šibe (3-4 tanjše kot svinčnik) ali kateri drugi primeren že izdelan obroč
  • pisane trakove

Postopek: Šibe ovijate in prepletate v smeri kroga in konce zavežete skupaj z vrvicami. Enostavneje je, če jih med ovijanjem  na nekaj mestih pritrdite z vrvico. Nato obroč ovijete z dolgim trakom krep papirja (Od konca svitka krep papirja odrežete približno 3 cm. Tako dobljen trak je precej dolg in se lepo razteguje, odtrgate kakšne 2 m).

novoletni.vencek2

Narežete manjše trakove krep papirja v poljubnih barvah ter ga z vrvico na sredini zvežete (kot kaže slika). Dobite nekakšno “pentljico”, ki jo s preostalima koncema vrvice zavežete na obroč. Na tak način nadaljujete, dokler ne zapolnite celotnega obroča. Lahko uporabite tudi darilni papir ali koščke katerega drugega papirja.

novoletni.vencek3c

Malo večji navihančki vam pri ustvarjanju lahko pomagajo. Moja hčerka je še premajhna, da bi lahko venček izdelala sama, je pa zato z veseljem rezala trakove na manjše koščke in mi tako precej pomagala. 😉

novoletni.vencek13b

Manjše plastične novoletne bunkice (našla sem jih v Spar-u) na koncu s trakovi na enak način zavežete med papirčke v venček na želeno mesto.

novoletni.vencek6

novoletni.vencek8

novoletni.vencek12

novoletni.vencek10

novoletni.vencek9b

Zadaj za obroč zavežete zanko, da lahko venček obesite na vrata ali steno. Nato pa v njegovi družbi in družbi najbližjih le še počakate na prve pisane lučke, prve rdeče noske ali prve snežinke letošnje zime. 😉

novoletni.vencek11b

 

6 Comments

  1. Včasih sem precej delala iz krep pairja, ma na venček se pa res nisem nikoli spomnila… Všeč sta mi obe verziji, čeprav je zelena bolj tradicionalna, jesenska pa bolj nagajiva :).

    1. Hvala Ne-Ja! Meni se tudi zdi oranžen bolj barvit in res jesenski (čeprav nismo “ciljali” na jesen), zelen pa je bolj božično obarvan 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button