Igre

Jadrnice iz gobe in lepilnih trakov

fbhead.jadrnice

Zadnje čase se kar pogosto odpraviva na vrt, kjer mala bučka čofota ob svojem mini bazenčku, ki je v bistvu pokrov od peskovnika, ampak dobro služi tudi kot bazenček. Zadnjič sem se tako odločila, da igro dopolniva  z jadrnicami iz gobice, lepilnih trakov in sladoledne palčke.

jadrnice1

Vzela sem svežo gobico za pomivanje posode in jo obrnila tako, da bo grobi del obrnjen proti vodi. Se mi je zdelo, da bo plovnost tako boljša (sva preizkusili obe strani in se ta bolje obnese- jadrnice se manj nagibajo na stran).

Doma sem našla reklamni letak iz tršega papirja, ga razrezala in oblepila, najprej z rjavim lepilnim trakom in nato še z belim  izolacijskim (za elektriko). Pomembno je le, da lepilni trak ne prepušča vode, da se karton prehitro ne napoji z vodo in s tem razpade.

Na vsakem koncu sem naredila majhno zarezo s škarjami, da skoznjo lahko napeljemo sladoledno palčko. Gobico sem na enem koncu malo zašiljeno pristrigla ter na sredini gobice naredila majhno zarezico (toliko da vanjo lahko vtaknemo sladoledno palčko).

jadrnice2

Tako! Jadrnice so pripravljene na vodne razmere.  Lahko jih tudi porišete z vodoodpornim markerjem (jaz sem na hitro narisala nekaj vzorčkov, ker ni bilo preveč časa- se je mali kapitanki preveč mudilo na prvo plovbo 😉 ).

jadrnice3

jadrnice4

jadrnice5

Jadrnice so se zelo dobro držale in mirno plule,

jadrnice7

vse dokler niso naletele na “slap” oz vrtno cev, napeljano v bazenček. 🙂

jadrnice8

Ko se goba napije vode, jo je potrebno samo malo ožeti in spet je kot nova.

jadrnice9

Na koncu se je igra prelevila v tekmovanje, kdo prvi obrne oz. potone jadrnico s curkom vode. 🙂

jadrnice10

 

6 Comments

    1. Haha! 🙂 Ja, z otrokom imaš dober izgovor, da se še lahko s takimi zadevami igraš, brez da bi te kdo čudno gledal. 😛

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button