Recepti

Čokoladne praline z medom

Te slastne medene praline zadnje čase kar naprej pripravljam, saj izginejo skoraj hitreje kot jih uspem naredit! 🙂 Kljub temu, da je za pripravo potrebno zelo malo časa.

Meni osebno boljše kot kupljene, poleg tega so te čokoladice primerne tudi za malčke z nekaterimi alergijami.

praline_1

Sestavine: (za približno 15 pralin)

  • kakavovo maslo (30g)
  • kokosovo olje (40g)
  • 100% kakav (25g) (info za alergike- kakav na sliki, ne vsebuje mleka, jajc in oreškov niti v sledovih-  iz Sanolaborja)
  • med (2 jedilni žlici)
  • po želji- dateljnov sirup

+ silikonski modelčki za praline

Na štedilniku oz. vodni kopeli počasi stopimo kakavovo maslo in kokosovo olje. Dodamo med ter dobro premešamo (najbolje gre z metlico), da se med čim bolje vmeša.

praline_2

Kakav natresemo preko drobnega cedila, da razbijemo grudice. Ponovno dobro premešamo.

praline_3

Mešanico previdno vlijemo v modelčke do polovice. Moja mala kuharica je želela pomagati in seveda sem ji pustila, da je sama z žličko polnila modelčke (hkrati sem si zatiskala oči pred packarijo, ki je nastajala- ampak se je vseeno izplačalo- zelo je uživala). 😉

praline_4

Modelčke sem za nekaj minut postavila v zamrzovalnik, da se je mešanica strdila.

praline_5

V vsak modelček sem nato kanila kapljico dateljnovega sirupa (če ga nimate, lahko ta korak seveda izpustite in modelčke namesto do polovice, že kar na začetku povsem napolnite) in s preostalo mešanico napolnila modelčke do vrha.

praline_6

Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 15 minut in čokoladice nato previdno vzamemo iz modelčkov. Praline obvezno hranimo v hladilniku, saj se v teh poletnih dneh na vročini hitro stopijo. Hčerki sem pred začetkom dela oblekla luškan predpasniček, da je majčka kljub intenzivnem packanju ostala čista. Naš je iz Otroci kuhajo in pečejo.

praline_7

Prijetno sladkanje! 😉

praline_8

2 Comments

  1. Tako zelo sem se zatopila v tvoje praline, da sploh nisem opazila, kako lepo si pospravila in pometla blogec 🙂 Meni je nova podoba. zelo všeč.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button