Ustvarjalne ideje

Valj z vzorci in domači darilni papir

valj_stampiljke_naslovna

Vse bolj se že bližajo božično-novoletni prazniki in kjub temu, da so trgovine v teh predprazničnih dneh polne raznovrstnega darilnega papirja vseh možnih vzorcev in barv, bodo naša letošnja darilca v večini ovita v papir, ki smo ga med ustvarjanjem potiskali kar doma. Glavni razlog zato je, da smo se “čisto preveč” 😉 zabavali s temi lušnimi vzorčastimi valjčki, ki sva jih naredili s hčerko. Prav tako pa se mi zdi, da bodo letošnja darilca na ta način še malce bolj posebna.

Za izdelavo valja z vzorci potrebujete predmet v obliki valja, ki ga imate morda že doma in ga lahko na tak način ponovno uporabite. Zelo primerna je trdna embalaža (v moji je bila pred tem morska sol), ki jo lahko po želji ovijete v samolepilno tapeto ali pa uporabite preprosti kartonasti tulec, ki vam ostane od rolice papirnatih brisačk.

POSTOPEK:

Iz penaste gume izrežete srčke, pikice, snežinke, karkoli želite odtisniti na papir, nato pa jih s tekočim lepilom prilepite po celotni površini valja. Ker ploskev valja ni ravna, uporabite tekoče lepilo, ki je primerno za fleksibilne materiale. Morda se bodo koščki penaste gume sprva malce vihali stran od podlage, v tem primeru počakajte nekaj minutk in privihane robove ponovno pritisnite ob podlago.

valj_stampiljke1

Ko se lepilo dobro posuši, lahko vse motive pobarvate z barvo. Za odtise uporabite kar se da tanek papir, da se bo čimlepše ovil okoli darila. Nam se v te namene zelo dobro obnese papir v roli iz Ikee. (Pri nas podobnega zaenkrat še nisem našla, če morda veste kje bi se ga dalo dobiti, mi prosim sporočite :)).

valj_stampiljke2

Vse kar še preostane je, da valjček “zarolate” po papirju ali pa ga nanj le previdno in počasi odtisnete. Prva možnost je bolj zabavna, z drugo pa je možno narediti res lepe, jasne in enakomerne odtise. 😉

valj_stampiljke3

valj_stampiljke4

valj_stampiljke6

Lepe praznike!

valj_stampiljke7

6 Comments

  1. Tudi nas vsako leto sami delamo darilni papir .Štampiljke zrežem iz krompirja,nato pa otroci s temparami štempljajo vzorce.Vsi ,ki so dobili v tak papir zavita darila ,so ga pohvalili !

  2. Hvala za krasno idejo, Gaja! S krompirjem pe res še nismo štampiljkali. Verjamem, da so bili obdarovni veseli! Doma narejeno je res najboljše, tudi darilni papir je tako prav poseben. 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button