domacanutella_naslovna

Pri nas smo vsi (še posebej pa mala navihanka), precej veliki navdušenci nad čokoladnimi namazi. Občasno se mi zdi, da jih pojemo čisto preveč. 😉 Predvsem tistih iz trgovine. Zadnje čase mi je, tudi zato, v veliko veselje in navdih kombiniranje receptov in sestavljanje domačih ter bolj zdravih različic. Nič ni boljše kot okusno, zdravo, naravno in domače, kajne?

Domači čokoladno-lešnikov namaz je tako slasten, da smo ga v prvih dneh po pripravi, skoraj pojedli kar na žlico. 🙂

Namaz vsebuje izredno velik delež samih dobrih lešnikov, malce kakava za čokoladni okus, bolj-zdravi kokosov sladkor, žličko dišečega kokosovega olja in kanček aromatične vanilije v prahu.

SESTAVINE (1 skodelica namaza):

Prejmite navihane e-novičke 🙂

  • 1 skodelica surovih lešnikov
  • 1/4 skodelice kokosovega sladkorja
  • 1 jedilna žlica 100% kakava v prahu
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu

domacanutella1b

POSTOPEK:

Lešnike stresete na pladenj in postavite v pečico, ki ste jo ogreli na 178°C. Pražite jih v pečici približno 10 minut. Lupinice bodo postale temnejše in se bodo na nekaterih mestih že pričele ločevati od lešnika. Lešnike nato stresete na vlažno krpo in jih, preko krpe nežno zdrgnete, da odstranite čim več lupinic.

domacanutella2

Lešnike nato stresete v mešalnik in jih miksate toliko časa, da dobite gladko lešnikovo maslo. Med miksanjem se bo masa pričela lepiti na stene, zato jo na vsake toliko postrgate z robov in dna, da bo miksanje teklo čim bolj gladko. Maslo bo gotovo, ko bo masa čimbolj enakomerna in gladka.

domacanutella3

V lešnikovo maslo dodate vse prostale sestavine in vse skupaj dobro premešate. Domači namaz nalijete v steklen kozarček s pokrovčkom. Hranite v hladilniku in porabite v tednu ali dveh.

domacanutella5

domacanutella4