Božanske čokoladne sladoledne lučke

Čeprav je trenutno poletje bolj podobno pomladi z obilico dežja, pa se nam prihodnji teden menda obeta vročinski val, ko bomo spet iskali hladne kotičke in se sladkali z ledenimi poslasticami.
Kaj pravite na domači sladoled intenzivnega čokoladnega okusa, nežne kremaste strukture ter 100% zdravju prijaznih sestavin? Ta sladoled si lahko povsem brez slabe vesti privoščite tako vi kot vaši malčki in se hkrati napolnite z vitamini, minerali in energijo. Avokado sladoledu doda čudovito kremasto strukturo, obenem pa se njegovega okusa popolnoma nič ne čuti (tudi, če vam avokado sam po sebi ni všeč, vam sladoled gotovo bo). 😉
SESTAVINE: (za 5-6 sladolednih lučk)
- 1 avokado
- 1 banana
- 3 jedilne žlice javorjevega sirupa
- 2 jedilni žlici 100% kakava v prahu
- sok 1 pomaranče
- 5 jedilnih žlic ovsenega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)
POSTOPEK:
Vse sestavine zmiksate in z mešanico napolnite modelčke za sladoledne lučke.
Modelčke postavite v zamrzovalnik za priližno 8 ur oz. čez noč. Servirate direktno iz zamrzovalnika. Da se sladoled loči od pokrovčka, ga pred tem še na hitro potopite v nekaj tople vode.
Dober tek!
O, njami. 🙂 Lučke zgledajo slastno. Hvala za recept. Upam, da bo poletje res vroče in se bo takšna poslastica prilegla. 😀
Hvala Sonja! 🙂
tole pa zgleda njami, njami – hvala za recept :). Poletje je res bolj kilavo, ma če povem po pravici mi prav paše da je dež ko sem cele dni na šihtu :P.
Hvala:) Ja, meni tudi bolj ustrezajo zmerne temperature, ampak sladoled pa vedno paše ne glede na vročino, a ne. 😛
Lahko s cim drugim nadomestimo pomarancni sok? Nas ne sme agrumov ali pac enostavno spustimo? Hvala za recept..sem sigurna, da bo bozanski 🙂
Maja, v tem primeru lahko pomarančni sok kar izpustite ja. 🙂