Ideje za dom

Naravne kopalne bombice s sivko

sivkine.bombice.head5

Kot verjetno že veste, se nagibam k uporabi naravnih izdelkov za dom in osebno nego. Kopalne bombice seveda niso izjema. Sestavila sem recept za takšne, ki jih je lahko narediti tudi s pomočjo malih navihančkov, lepo naravno dišijo, nežno negujejo kožo, so primerne za celo družino in so 100% brez neželenih kemikalij ter ostalih nenaravnih dodatkov.

Postopek je zelo enostaven, stanovanje pa med ustvarjanjem tudi prav božansko diši. 😉

SESTAVINE:

  • 1/2 skodelice citronske kisline (100 g)
  • 1 skodelica sode bikarbone
  • 1 skodelica koruznega škroba
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja
  • posušeni cvetovi sivke (po možnosti ekološke pridelave)

sivkine.bombice1

POSTOPEK:

V skledo dodate citronsko kislino, sodo bikarbono in koruzni škrob. Premešate in nato dodate 1 jedilno žlico kokosovega olja ter posušene cvetove sivke. Ponovno dobro premešate.

sivkine.bombice2

sivkine.bombice2a

sivkine.bombice3a

Previdno vmešate 2-3 jedilni žlici vode. Vodo med mešanjem  dodajate zelo po malo, s tem preprečite, da bi sestavine med seboj preveč zreagirale (rahlo šumenje bo med tem gotovo prisotno, vendar pa ga kar največ želimo ohraniti za kopel) . Z mešanico napolnite silikonske modelčke in jo s prsti potlačite v model (bombice naj bodo čim bolj kompaktne, da bodo kasneje obdržale obliko).

sivkine.bombice4

sivkine.bombice5

Napolnjene modelčke pustite 1 dan na suhem mestu, nato bombice iz njih zelo previdno odstranite.

sivkine.bombice6

Voda je po dodatku bombice prijetno odišavljena, če posamezne cvetove sivke med kopanjem ujamete in nežno pomencate med prsti, pa bo vonj sivke še močnejši. Bombica nežno šumi in se vrti po vodi, kmalu pa nastane bela meglica, ki se širi po celotni prostornini. Naravno, nežno in dišeče.

sivkine.bombice7

Bombice zaprete v steklen kozarček s pokrovom, ki ga shranite na suho mesto v stanovanju.

sivkine.bombice8

sivkine.bombice9

Kopalne bombice so tudi odlično unikatno darilce. Kozarec lahko okrasite s pisanimi zastavicami, kot je prikazano v prispevku o domačem pralnem prašku.

Prijetno ustvarjanje! 😀

sivkine.bombice10

10 Comments

  1. Hehe 😉 V bistvu bi šlo tudi s kokosovim oljem, ki je nekaj časa na sobni temperaturi, torej kremaste strukture. Tako, da ga v teh toplejših dneh ni potrebno prav segrevati v tekoče stanje.:)

    1. Sabina, bi šlo! V mešanico nakapljate nekaj kapljic eteričnega olja in premešate. Uporabite lahko eterično olje sivke, lahko pa tudi katero drugo, samo prej preverite, da je primerno za kopeli oziroma stik s kožo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button