Ideje za dom

Memo tabla

Že nekaj časa sem imela v mislih, da bi naredila svojo “memo board” oziroma tablo za slike, pošto in razne pomembne papirčke, ki se sicer lahko hitro znajdejo izgubljeni po stanovanju.

Tako sem v trgovini z materiali za ustvarjanje kupila napeto slikarsko platno (moje je dimenzije 40 x 50 cm).

platno2a

Doma sem našla blago v obliki srčkov pisanih barv (iz Ikee).

platno3a

Pri dedku sem si sposodila tapetniški sponkač. Pri spenjanju blaga na lesen okvir, mi je sicer pomagal mož (zgolj za prikaz sem slikala svojo roko 🙂 ).

platno7a

Na enak način sva pritrdila tudi satenaste trakove.

platno6a

platno5a

platno4a

Na koncu sem na mesta, kjer se trakovi križajo, skozi platno prišila gumbke. Zdijo se mi posrečeni dodatki, poleg tega pa bo zaradi njih konstrukcija še malo bolj čvrsta.

platno8a

platno10a

Tablo je potrebno le še obesiti na steno.:)

platno9a

 

6 Comments

  1. Tvoja memo tabla je tudi brez fotografij krasen okras v stanovanju 🙂 Super vesela ideja in zelo lepo izdelana. Pri nas je memo tabla navadna uokvirjena pluta 🙂 Večino časa pa se od vsega, kar je pritrjeno nanjo, pluta sploh ne vidi 🙂

    1. Hvala! Tudi pluta je dobra ideja 🙂 Jst sem se ji želela izogniti, zaradi žebljičkov in majhnih radovednih rokic, ki bi sicer sigurno na kakšen način uspele pridet do njih 🙂

  2. Hvala da si se oglasila pri meni in mi tako pokazala pot do tvojega bloga :). S tvojo malo navihanko ustvarjata zanimive stvari, tako da bo potrebno večkrat pokukati k tebi.

    papa
    Jerneja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button