Ti ovseni kolački so že dolgo eni naših najljubših kolačkov za občasno popoldansko sladkanje. Imajo izrazit okus po banani in kakavu, so zelo sočni in morda celo rahlo kremaste teksture.

Za vse, ki vam je všeč kombinacija banane in čokolade. 🙂 Poleg tega ne vsebujejo glutena, jajc in mleka in so tako primerni tudi za tiste, ki se tem sestavinam izogibate.

ovseni-cokoladni-kolacki-naslovna3

SESTAVINE (za pribl. 10 kolačkov)

  • 3/4 skodelice ovsene moke*
  • 1/2 skodelice mletih mandljev (ali orehov, lešnikov,…)
  • 1/3 skodelice 100 % kakava v prahu
  • 1/2 skodelice ovsenega mleka ali vode
  • 3/4 čajne žličke jabolčnega kisa
  • 1,5 čajne žličke sode bikarbone
  • 75 ml javorjevega sirupa
  • 1/3 skodelice kokosovega ali trsnega sladkorja
  • 2 banani
  • 1/4 skodelice kokosovega olja
  • 1/4 čajne žličke soli

1 polna skodelica predstavlja 350 ml.

Prejmite navihane e-novičke 🙂

*Ovseno moko lahko sami pripravite tako, da na drobno zmiksate ovsene kosmiče.

POSTOPEK

V večjo skledo nalijete ovseno mleko/vodo in vanj vmešate jabolčni kis. Nato dodate sodo bikarbono in premešate. Vmešate javorjev sirup in sladkor. Dodate 2 (zmiksani ali dobro pretlačeni) banani, stopljeno kokosovo olje, sol in vse skupaj dobro premešate.

Nato dodate 100 % kakav v prahu, zmlete mandlje in ovseno moko. Vse sestavine med seboj še enkrat dobro premešate.

Modelčke za kolačke napolnite do 3/4 in pečete približno 30 minut na 180 °C.

Bananini-Kolacki-Brez-Glutena-1

Prijetno sladkanje! 🙂

Bananini-Kolacki-Brez-Glutena-2

Bananini-Kolacki-Brez-Glutena-3