Recepti

Ovseni Zajtrk iz Kozarca

Zajtrk je eden tistih obrokov, ki ga občasno, povsem nenamenom izpustim, oziroma se nanj spomnim šele potem, ko je že čas za kosilo. Kljub temu, da ga navihanki pripravim vsako jutro, pa nase ob vseh obveznostih in opravkih včasih kar pozabim. To pa seveda ni dobro, zato sem morala najti rešitev!

Najbolje bi bilo, da bi zajtrk za naslednji dan pripravila že kar zvečer!? 🙂

Zajtrkizkozarca_naslovna_n

Poiskala sem nekaj različnih receptov in sestavila svojo verzijo. Recept spadajo v kategorjo “overnight oats”, torej zajtrk z ovseni kosmiči, ki jih ob dodatku drugih sestavin (dodatke prilagodite svojemu okusu) pustimo v hladilniku čez noč, zjutraj pa je obrok pripravljen! Vse kar je potrebno narediti je le še to, da kozarec vzamemo iz hladilnika.

Lažje ne gre, kajne? Poleg vsega tega pa to ni samo slasten zajtrk, ampak je obrok poln zdravih in energijsko bogatih sestavin, ki vas napolnijo z energijo za celo dopoldne.

Torej, v kolikor so tudi vaša jutra rahlo do močno “hektična”, je to pravi zajtrk tudi za vas! 🙂

SESTAVINE:

  • 150 ml vode ali ovsenega napitka (ali drugega rastlinskega mleka)
  • 1/2 skodelice drobnih ovsenih kosmičev (60 g)
  • 1-2 jedilni žlici arašidovega masla
  • 1-2 jedilni žlici javorjevega sirupa

Dodatki (dodate lahko vse, ali pa samo nekatere, po želji):

  • 1/4 čajne žličke vanilije v prahu
  • 1/4 čajne žličke cimeta v prahu
  • nekaj koščkov čokolade (domače ali kupljene)
  • 3/4 čajne žličke chia semen**
  • na koščke narezana banana (ali drugo sadje)*

* Sadje dodate šele naslednje jutro, tik pred obrokom.

** V primeru, da dodate tudi chia semena, lahko povečate količino vode oziroma rastlinskega mleka za 50 ml, saj se sama semena precej prepojijo.

POSTOPEK:

V kozarec vlijete ovseno mleko, vanj vmešate arašidovo maslo, na koncu pa dodate še ovsene kosmiče in vse skupaj z žlico na rahlo premešate. Vmešate še izbrane dodatke, nato pa kozarec zaprete s pokrovom in ga za čez noč postavite v hladilnik. Dober tek oziroma ‘dobro jutro’! 😉

zajtrkizkozarca1

zajtrkizkozarca2

2 Comments

  1. Jaz pa zajtrka nikdar ne izpustim. Prav zaradi zajtrka vsako jutro lovim zadnje sekunde, da pridem pravočasno v službo. Najtežje mi je takrat, ko se moram na tešče javiti pri zdravniku. 🙁 Tvoj predlog je pa super in bo gotovo v pomoč marsikomu, ki so mu jutra prekratka. 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button