bananini.piskoti.head2

Najbolj všeč so mi preprosti recepti, kjer je za pripravo mase potrebno umazati le eno skledo, priprava je hitra, rezultat pa slasten. Če pri peki pomagajo malčki, se tako ali tako v trenutku vse sestavine znajdejo pomešane med seboj, tu pa je to povsem v redu. 😉 Ta recept sem izpopolnjevala kar nekaj časa, da sem dobila kar se meni zdi popolna kombinacija banane, čokolade ter ostalih bolj zdravih sestavin. Biskvit je rahel, z izbiro čokolade, pa lahko piškote enostavno spremenite v povsem veganske, če to želite ali pa pač zaradi alergij ne gre drugače.

SESTAVINE: (za pribl. 15 piškotov)

  • 3/4 skodelice polnozrnate pirine moke (80g)
  • 1/2 skodelice univerzalne pšenične moke (50g)
  • 1/3 skodelice kokosove maščobe (55g)
  • 1 banana in pol
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke vanilije v prahu
  • 1/2 skodelice melasnega sladkorja (55g)
  • ščepec soli
  • 25g oz. dve vrstici veganske čokolade (ali običajno jedilno čokolado za ne-vegansko verzijo) *za vegansko verzijo ponavadi uporabim čokolado znamke Plamil (Nemlečni nadomestek mlečne).

POSTOPEK:

V večjo skledo dodate moko, sladkor, sodo bikarbono, vanilijo v prahu ter ščepec soli. Premešate in dodate zmiksano ali pretlačeno banano ter stopljeno kokosovo maščobo. Sestavine z žlico med seboj še enkrat dobro premešate.

Prejmite navihane e-novičke 🙂

banana.piskoti1

Čokolado narežete na majhne koščke in jih vmešate v maso. Ponovno premešate.

banana.piskoti2

Majhne kupčke mase razporedite na peki papir ter na rahlo sploščite. Po vrhu lahko za še lepši videz v maso potisnete nekaj preostalih koščkov čokolade.

banana.piskoti3

Pečete 10 minut na 200°C. Dober tek! 😉

banana.piskoti4