Recepti

Rahli bananini piškoti s koščki čokolade

bananini.piskoti.head2

Najbolj všeč so mi preprosti recepti, kjer je za pripravo mase potrebno umazati le eno skledo, priprava je hitra, rezultat pa slasten. Če pri peki pomagajo malčki, se tako ali tako v trenutku vse sestavine znajdejo pomešane med seboj, tu pa je to povsem v redu. 😉 Ta recept sem izpopolnjevala kar nekaj časa, da sem dobila kar se meni zdi popolna kombinacija banane, čokolade ter ostalih bolj zdravih sestavin. Biskvit je rahel, z izbiro čokolade, pa lahko piškote enostavno spremenite v povsem veganske, če to želite ali pa pač zaradi alergij ne gre drugače.

SESTAVINE: (za pribl. 15 piškotov)

  • 3/4 skodelice polnozrnate pirine moke (80g)
  • 1/2 skodelice univerzalne pšenične moke (50g)
  • 1/3 skodelice kokosove maščobe (55g)
  • 1 banana in pol
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke vanilije v prahu
  • 1/2 skodelice melasnega sladkorja (55g)
  • ščepec soli
  • 25g oz. dve vrstici veganske čokolade (ali običajno jedilno čokolado za ne-vegansko verzijo) *za vegansko verzijo ponavadi uporabim čokolado znamke Plamil (Nemlečni nadomestek mlečne).

POSTOPEK:

V večjo skledo dodate moko, sladkor, sodo bikarbono, vanilijo v prahu ter ščepec soli. Premešate in dodate zmiksano ali pretlačeno banano ter stopljeno kokosovo maščobo. Sestavine z žlico med seboj še enkrat dobro premešate.

banana.piskoti1

Čokolado narežete na majhne koščke in jih vmešate v maso. Ponovno premešate.

banana.piskoti2

Majhne kupčke mase razporedite na peki papir ter na rahlo sploščite. Po vrhu lahko za še lepši videz v maso potisnete nekaj preostalih koščkov čokolade.

banana.piskoti3

Pečete 10 minut na 200°C. Dober tek! 😉

banana.piskoti4

18 Comments

  1. Mislim da znata biti obe verziji tako veganska kot neveganska slastni. Že kombinacija banane in čokolade je svetovna, takod a ne dvomim v uspeh – hvala za recept :).

    1. Res je! Komplicirani recepti mi niso všeč. Sploh ob malčkih je manj dodatnega pomivanje in ostalega dela super! 😉 Sporoči, kako sem vam bodo zdeli, ko boste preizkusili recept !=)

  2. O, njami, banana + čokolada! Bi jih z rahlimi prilagoditvami lahko naredila že moji navihanki pomoje. No, če ji ne bodo všeč, ji jih bom pa pomagala pojesti 🙂

    1. Tina seveda! Lahko namesto kokosove maščobe uporabiš kokosovo olje na primer, ki ima tudi vonj po kokosu. 🙂 Ali pa poskusiš nekaj moke zamenjati za kokosovo. To bo potem res prava tropska mešanica okusov! 🙂

  3. Z otroci smo recept preizkusili in bili navdušeni. NJAM!! Ima samo eno napako… B) tako okusni so da jih prehitro zmanjka. :S zato bomo naslednjič količine podvojili…. 😛

  4. O pozdravljena Katja, zelo me veseli, da ste skupaj preizkusili recept in še bolj, da vam je tako všeč!:) Najlepša hvala za povratno informacijo, teh sem vedno zelo vesela! 🙂

  5. Odlični piškoti, najlepša hvala za recept. 🙂 Sem jih z veseljem že 2x naredila in delila tudi s člani družine, ki nimajo težav z alergijo – tudi njim so zelo dobri če sklepam po tem, kako hitro so izginili.
    Moram še ostale recepte preizkusiti 🙂

  6. Kat, hvala! 🙂 Super, sem res vesela, da vam je recept všeč! Najraje sestavim takšne, ki so primerni za alergike ali vegane in obenem okusni tudi tistim, ki jedo vse. Če ni treba vedno posebej dodatno pečt je najboljše, pa še na splošno bolj zdravi so obenem.:)

    Vesela bom mnenja tudi za katere ostale recepte, če jih boste preizkusili!:)

    Hvala za komentar!

  7. Tale blog je super, hvala za vse recepte in tudi druge ideje, npr. kopalne bombice 🙂
    Ta recept smo pa sprobali in je BOŽANSKI! Ker nisem imela peki papirja, sem pa maso dala kar v mignon papirčke in so nastali mini mafini 🙂 pojedli smo, kot bi trenil 🙂

  8. Lin hvala! 🙂 Zanimiva ideja, nisem pomislila, ampak bi bili res lahko tudi mini mafini! Bom naslednjič tudi jaz preizkusila narediti v papirčkih, hvala za super idejo in lep komentar 🙂

Dodaj odgovor za s@ndra Prekliči odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button