Ustvarjalne ideje

Tekoče Krede

V le petih minutkah lahko iz običajnih kred preprosto pripravite tekočo različico, ki je ravno prav drugačna, zanimiva in preprosta za pripravo, da popolnoma navduši ustvarjalne navihančke!

Tekoce-Krede-naslovna2

Tekoče krede na pločniku puščajo intenzivno obarvane sledove, ki jih lahko kasneje odstranite že z rahlim vodnim curkom. Zabavna aktivnost, ki je popolna za ustvarjalne dogodivščine zunaj! 🙂

MATERIALI:

  • krede različnih barv
  • plastična vrečka s pristikači
  • plastične posodice
  • različni čopiči
  • trši predmet (s katerim boste kredo zdrobili v prah)

POSTOPEK:

Kredo vstavite v plastično vrečko in jo zaprete. Preko vrečke s tršim predmetom kredo previdno zdrobite v prah (kolikor bo šlo, drobne grudice lahko ostanejo). Prah stresete v manjšo plastično posodico in postopoma dodajate vodo in obenem mešate s čopičem dokler ne dobite tekoče barve primerne gostote.

Tekoce-Krede-1

Tekoce-Krede-2

Postopek ponovite za vsak odtenek tekoče krede posebej. Pripravite različne čopiče, gobice ali druge ustvarjalne pripomočke.

Tekoce-Krede-3

Poiščite primerno mesto z asfaltom, kjer je čim manj prahu, suhih listov in ostalega drobirja (torej po možnosti raje NE takšno mesto, kot je na sliki spodaj 😀 ), sicer se bodo lepili na čopiče in barvo.

Tekoce-Krede-4

Pustite prosto pot domišljiji vašim navihančkom in uživajte v barvitih talnih mojstrovinah ali pa le zabavnemu packanju z barvo. 😉

Tekoce-Krede-5

Čez nekaj časa se bo med ustvarjanjem barva morda malo zgostila, kar enostavno rešite tako, da ji dodate še malo vode in ponovno premešate.

Tekoce-Krede-6

IDEJA: Na tak način lahko porabite tudi majhne koščke zlomljenih ali obrabljenih kred, ki jih (v kolikor so pripadali različnim kredam) združite po barvah med seboj in sestavite nov odtenek tekoče krede.

Jaz sem tako porabila tudi občasno neuspele domače krede, ki smo jih prehitro poskušali odstraniti iz trdih plastičnih modelčkov in so se zaradi tega predčasno zdrobile v prah. 🙂

Izkoristite sonček in uživajte v ustvarjanju!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button