Ustvarjalne ideje

Ustvarjanje z naravnimi materiali: Bleščeči jesenski listi

Jesen se mi že od nekdaj zdi tako čarobna. Narava se iz dneva v dan spreminja in ovija v zlatordeče barvne odtenke, veliki kupi odpadlega listja pa kar kličejo po ustvarjalnem navdihu! 😉 Kanček te čarobnosti lahko zdaj še ujamete ter jo shranite v vaš dom, v spomin na letošnje jesenske dni.

MATERIALI:

 • listi
 • tekoče krede-markerji
 • lepilo z bleščicami
 • večje bleščice
 • čopič (za nanos lepila- po želji)

jesenskilistki_10

POSTOPEK:

Zunaj sva s hčerko nabrali liste različnih oblik in barv. Nekatere sem doma takoj vložila med časopisni papir in nanj položila knjigo (čez noč), da so se poravnali in malo posušili, ostale pa sva okrasili in porisali takoj. Načeloma je vseeno, se pa po poravnanih listih lažje riše.

Zelo lep efekt boste dobili že samo z uporabo tekočih kred. Sled, ki jo barva pušča na listih je zelo dobro vidna. Tudi lepilo z bleščicami je zelo priročno pri takšnem ustvarjanju z otroki, saj kljub nenatančnem nanosu ne pušča očitnih madežev lepila, ampak je v posušenem stanju videti bolj kot barva ali le drobne bleščice. Nastali so bleščeči listi zanimivih vzorcev in živahnih barv.

jesenskilistki_1

jesenskilistki_2

jesenskilistki_5

jesenskilistki_8

jesenskilistki_9

Ko se je lepilo dobro posušilo sva vse liste ponovno vstavili med pole papirja in jih obtežili, da so se v naslednjem dnevu povsem posušili. Nato sem listke vložila v okvir (previdno, ker so v suhi obliki precej krhki) za fotografije, tako ohranjeni bodo še naprej za dekoracijo in v spomin na jesenske dni.

jesenskilistki_12

6 Comments

 1. Kako zelo lepa in domiselna dekoracija! 🙂 Ravno danes, ko sem šla iz službe, sem veselo skakala po kupih zlato rumenega listja (parkirišče je bilo že prazno, saj bi me v nasprotnem primeru sodelavci čudno gledali 😀 ) Hvala za idejo. Sedaj je prava priložnost, da naberem liste in jih dam sušit.

  1. Hvala! Hehe, lušno!! 🙂 Tako je prav;) Jaz sem pa ponavadi tista, ki neprestano opreza za lepimi jesenskimi listki na sprehodu, še po tem, ko hčerke nabiranje že dolgo ne zanima več. 😛 😉

  1. Pozdravljena Janja in hvala! 🙂
   Moji markerji so iz Biro centra, sem jih pa videla tudi v papirnici Mladinske knjige (Konzorcij).

 2. Cudovita dekoracija! Res super, da nista listov krasili kar tako, ampak so koncali v okvirju. So pa teli markerji ful fajni ja in eni mojih najljubsih pripomockov za ustvarjanje. 🙂

 3. Hvala Deja! Res mi jih je bilo kar škoda, da jih ne bi ohranili. Markerje sem pa jaz šele pred kratkim odkrila in so res super! 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button