Veganska kakavova torta s kokosovo kremo

veganska.tortica.head2

Prišla je jesen in z njo pihanje že tretje svečke. Ker mi moja gospodična že z veseljem pomaga pri pripravljanju kolačkov in tortic, sva letos tortico pripravili kar skupaj. 😉

Osnovo za biskvit sem našla ->tu. Biskvit je zelo okusen in sočen. Nikoli ne bi verjela, da je narejen iz povsem veganskih sestavin. Originalni recept sem malenkost spremenila. Zmanjšala sem količino sladkorja, ker ga je tudi manj povsem dovolj. Namesto navadne moke sem uporabila pirino, namesto običajnega rastlinskega olja pa kokosovo.

Sestavine (biskvit):

  • 1 1/4 skodelice pirine moke
  • 3/4 skodelice sladkorja
  • 1/3 skodelice 100% kakava v prahu
  • 1 čajna žlička sode bikarbone
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 skodelica tople vode
  • 1 čajna žlička vanilije v prahu
  • 1/3 skodelice kokosovega olja
  • 1 čajna žlička jabolčnega kisa

Postopek: V večjo posodo dodate moko, sladkor, kakav, sodo bikarbono in sol ter vse skupaj z žlico dobro premešajte. Dodate vodo, vanilijo, olje ter kis in ponovno dobro premešate.

veganska.tortica1

veganska.tortica2

Mešanico zlijete v model za peko in pečete približno 30 minut na 177°C.

veganska.tortica3

Sestavine (kokosova krema):

  • kokosov koncentrat (100g)
  • javorjev sirup (2 jedilni žlici oz. po okusu)
  • kokosova moka (po potrebi)

Postopek:

Uporabila sem kokosov ekstrakt (našla v Mercatorju-Hipermarket) ter ga zmešala z vodo v razmerju 1:1, tako sva dobili kokosovo kremo*. Kremi sem dodala javorjev sirup ter jo zmiksala s paličnim mešalnikom. Ker se mi je krema zdela malo preveč tekoča, sem dodala še nekaj kokosove moke (toliko, da sem dobila primerno gosto konsistenco) ter še enkrat premešala.

*Kokosovo kremo/maslo lahko pripravite tudi tako, da preprosto zmiksate kokosovo moko. Več o tem ->TU.

veganska.tortica5

Našla sem celo veganske okraske brez alergenov in aditivov, da je lahko slavljenka tortico po vthu tudi po svoje okrasila. Na koncu se je kar cel paketek dekoracijskih srčkov znašel na tortici. 😉

rojstn.tortica1

rojstn.tortica2

Tortica je bila tokrat narejena brez obremenjevanja po estetski perfekciji, usmerjena predvsem na veliko veselja med pripravo, sodelovanje, ustvarjanje spominov in čudovitega okusa. Pa še bučka je bila tako ponosna, da je lahko sodelovala pri pripravi. :)

rojstn.tortica3

rojstni.dan1

 

Share Button

Podobni Prispevki

Comments

  1. says

    Sandra,
    ljubko! Veš, da sem že lep čas komaj čakala, kdaj se bo na tvojem blogu pojavila tortica – odkar si omenila, da ima malčica že 3 leta :) Njams. Najbrž je ni nič ostalo, tako,.. za sprobat okus? 😉 Hecam se, vem, da je takoj izginila, slastna kot izgleda. In vesela sem, da si napisala, od kod so srčki. Za takrat, ko se mi ne bo dalo več delat tortnih okraskov doma… In tvoja punčka z baloni – čudovita fotografija!

    • s@ndra says

      Hvala, Damjana! :) Ostalo je res ni.. tudi ostali ne-vegani so jo jedli, izgleda je bila fajn.:) Veš, da sem imela namen delat okraske sama, kot sem jih videla pri tebi na blogu, pa se mi časovno ni izšlo… Preveč idej, časa pa premalo. Bom pa sprobala, kot si mi svetovala ob naslednji priložnosti z “gelom” chia semen, namesto beljaka. 😉

  2. says

    Čeprav ne maram kokosa, sem morala odpret post in ga pogledat, ker enostavno pritegne s slikovnim gradivom! :) Pa še te simpatične pikice ob straneh! 😉

  3. says

    Ma kaj je mala slavljenka pridno pomagala mamici -zgleda slastno čeprav nisem ravno ljubitelj peresne hrane. Vse najboljše mali navihanki za tretji rojstni dan :)!

  4. Dilove* says

    Hej ,pozdrav :) Vse naj naj najboljše mali navihanki! Blog je še vedno super! Tortica je pa sploh wauuu,šše.ppsebej zato,ker je veganska! Njam! :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja